Σοφία Βέμπο….σε θυμάμαι

Αρχείο Παίχτηκε από 26/11/2021 έως 15/04/2022
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 90' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου
Σκηνοθέτης: Μενέλαος Τζαβέλλας
Μουσική: Μαυρίκιος Μαυρικίου (σύνθεση & ενορχήστρωση)
Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζώη
Παίζουν μουσική: Μαυρίκιος Μαυρικίου (ακορντεόν)

Περιγραφή

Η ταραχώδης ζωή της Σοφίας Βέμπο «της δικής μας Σοφίας», μέσα από τις δικές της διηγήσεις και νοσταλγικές αναπολήσεις, πλήρως τεκμηριωμένες, σε κείμενα της Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, θα ζωντανέψει επί σκηνής, στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ.

Περισσότερα

Η γυναίκα «θρύλος», που αγάπησε και αγαπήθηκε, που δόξασε την πατρίδα αλλά και δοξάστηκε, η γυναίκα που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια, αλλά και αυτή, που καθιέρωσε τα αρχοντορεμπέτικα, εξιστορεί άγνωστες πτυχές της ζωής της, στοιχεία και καταστάσεις, με μια αφήγηση συνταρακτικά απλή και ανθρώπινη.

Η συγκλονιστική καριέρα της Σοφίας, τα τραγούδια της, τα ερωτικά της σκιρτήματα, η δυναμική φιλόδοξη προσωπικότητά της, μεταφέρονται στην σκηνή, από την Γεωργία Ζώη μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Ελληνικής θεατρικής σκηνής, που ενσαρκώνει αυτόν τον τόσο νευραλγικό ρόλο και ερμηνεύει ζωντανά, τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας, συνοδευόμενη από τον αγαπημένο τραγουδιστή /μουσικό /συνθέτη Μαυρίκιο Μαυρικίου με το ακορντεόν του.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στα πλαίσια μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της.

Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που την σημάδεψαν απλά αλλά και σημαντικά.

Για πρώτη φορά στη ζωή της, εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στην μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της.

Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Επιμέλεια παράστασης : Βασίλης Τραιφόρος

Επικοινωνία και προβολή παράστασης : Νταίζη Λεμπέση

Παραγωγή : Βάσια Παναγοπούλου

Φωτογραφίες

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παραστάση επιπέδου θεατρικού δημοτικού σχολείου με αστείους και μη ρεαλιστικούς διαλόγους στην πραγματική ζωή και με προφανή προσπαθεία φτηνής εξόρυξης αισθημάτων. Η ερμηνεία του Μαυρικίου Μαυρίκιου τρεγαλεφικη.

  2. Να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας δώσατε. Παρακολουθήσαμε την παράσταση και ειλικρινά μας άρεσε πάρα πολύ! Ιδιαίτερα η Γεωργία Ζώη ήταν μοναδική και στα τραγούδια συγκινητική και τρυφερή!!! Το έργο δεν ήταν 90 λεπτά όπως γράφεται στις πληροφορίες αλλά ήταν δυόμιση ώρες. Ο χώρος που παίζεται είναι πανέμορφος, ένα κόσμημα αλλά κρύος. Δεν φρόντισαν να ζεστάνουν το χώρο και να σεβαστούν το θεατρόφιλο κοινό. Όμως εμείς περάσαμε όμορφα και χαρήκαμε που είδαμε επί σκηνής αυτή τη μεγάλη ερμηνεύτρια σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο!

  3. Πολύ όμορφη παράσταση.Ηταν κάτι σαν συνέντευξη του βίου της Σοφίας Βέμπο που την εξιστόρησε με το καταπληκτικό ταλέντο της η ηθοποιός Γεωργία Ζώη στο Μαυρίκιο Μαυρικίου.Την συνόδευε στο πιάνο και τραγούδησαν τα τραγούδια της!!!Ο Μαυρίκιος στο τέλος της αποκάλυψε πως ήταν ο γιός μιας παλιάς της αγάπης!!! Μαγική παράσταση που σε ταξιδεύει στα τότε χρόνια! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση Θεατρομάνια.

  4. Ενδιαφέρουσα παράσταση, παρουσιάζει άγνωστες λεπτομέρειες από την ζωή της μεγάλης τραγουδιστριας και ταυτόχρονα σημαντικές στιγμές από τη νεότερη ελληνική ιστορία. Πολύ καλή η ερμηνεία και η απόδοση των τραγουδιών από τους πρωταγωνιστές. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.