Στα Σκουπίδια

Αρχείο Παίχτηκε από 08/11/2021 έως 30/11/2021
στο Αμαλία (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 95’
Κείμενο: Simon Stephens
Μετάφραση: Γιάννης Μαυρόπουλος
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μαυρόπουλος
Σκηνογραφία: Άννα Μπαρδοπούλου - Καταλάν, Ορέστης Κολλύρης
Κοστούμια: Άννα Μπαρδοπούλου – Καταλάν
Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Μουσική: Γιώργος Χρυσικός
Ερμηνεύουν: Χρύσα Γούτου, Γιώργος Μιχαλάκος, Γιάννης Μονοκρούσος, Βικτώρια Παπαδοπούλου - Σισκοπούλου, Σμαράγδα Περόντση

Περιγραφή

Η εταιρία θεάτρου Αντίqρηση και η MONKS Theater Company παρουσιάζουν το έργο του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Σάιμον Στήβενς «Στα Σκουπίδια» (Blindsided), από τις 8 έως τις 30 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, στο Θέατρο Αμαλία. Το έργο, μία πανκ ερωτική ιστορία στην ταραχώδη Αγγλία του 1979, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου.

Περισσότερα

Στόκπορτ, 1979: Λίγο μετά τον βαρύ απεργιακό «χειμώνα της δυσαρέσκειας» και λίγο πριν από τις εκλογές που θα αναδείξουν την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, ένας έρωτας γεννιέται μέσα «Στα Σκουπίδια» που πλημμυρίζουν τους δρόμους της μικρής εργατούπολης, αλλά και όλης της χώρας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδοκαθαριστών. Η Κάθυ, μία δεκαεπτάχρονη ανύπαντρη μητέρα, ερωτεύεται παράφορα τον Τζων, έναν σεσημασμένο διαρρήκτη. Όνειρό της, να αλλάξει τη μίζερη ζωή της. Η ζωή, όμως, έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

Ανατροπές, ενέργεια και ιλιγγιώδης πανκ ρυθμός, σε μία ιστορία αγάπης αληθινή και σκληρή, ανάμεσα σε ανθρώπους που λαχταρούν να συνδεθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε μια κοινωνία στα πρόθυρα της καταστροφής, που ίσως δεν διαφέρει πολύ από τη δική μας. «Η κυβέρνηση αλλάζει και αυτό είναι κάτι. Δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.»

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σχεδιασμός αφίσας: Άννα Μπαρδοπούλου – Καταλάν

Φωτογραφίες: Ανθούλα Αηδώνη

Trailer: Γιώργος Γεωργακόπουλος – Άλκηστις Σαρμά

Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Αντίqρηση

 

Περισσότερα:

 

Μέτρα προστασίας: Ακολουθώντας τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας, η είσοδος στο Θέατρο Αμαλία επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής των θεατών μέσα στο θέατρο.

Φωτογραφίες

Βίντεο