Στόμα γεμάτο Χώμα

Αρχείο Παίχτηκε από 28/09/2017 έως 29/10/2017
στο Εργοτάξιον
Διάρκεια: 50'
Ερμηνεύουν: Ομάδα Άγρια Σκέψη: Αναστασία Δεμέστιχα, Σάββας Πογιατζής, Βασίλης Τύρος

Περιγραφή

Η Ομάδα Άγρια Σκέψη & ο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον παρουσιάζουν τη βραβευμένη Θεατρική παράσταση «Στόμα γεμάτο Χώμα» από 28/9.

Περισσότερα

Το τέλος του κόσμου.  Ένα ζευγάρι ερωτευμένων βρίσκει καταφύγιο σε ένα σκοτεινό υπόγειο για να προφυλαχθεί από την ατμόσφαιρα που δηλητηριάζεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο. Εγκαταλελειμμένοι από όλους: την ομάδα τους, τις οικογένειες, τους φίλους και τους συντρόφους τους. Θαμμένοι η μια δίπλα στον άλλο, περιμένουν.  Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει μια και μοναδική αντιασφυξιογόνος μάσκα.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα κι εκείνοι αποφασίζουν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με αυτόν τον κόσμο επιχειρώντας μια εξιστόρηση των κορυφών και των βυθών του. Ποίηση, επανάσταση, έρωτας, πολιτική, ανθρώπινες σχέσεις, απογοητεύσεις και όνειρα. Το δυσοίωνο παρελθόν και το δυσοίωνο μέλλον. Μόνοι τους και μαζί, ξανά μόνοι παλεύουν μες στο σκοτάδι του υπογείου να καταλάβουν, να αφηγηθούν, να επιβιώσουν, να ερωτευθούν.

Αλλά τα βλέμματα κολλάνε στους τοίχους και τα παλιά έπιπλα, οι λέξεις αρθρώνονται δύσκολα, οι ψίθυροι κομπιάζουν και οι λέξεις τελειώνουν. Τα στόματά τους έχουν ήδη γεμίσει με χώμα.

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ιδιαίτερη παράσταση με ταλαντούχους ηθοποιούς και αρκετά καλές ερμηνείες σε ένα λιτό σκηνικό. Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου το σενάριο, ήταν αρκετά δυσνόητο, ήταν φανερό ότι ήθελαν να περάσουν κάποια μηνύματα στους θεατές αλλά δεν νομίζω ότι επιτεύχθηκε αυτός ο στόχος.

  2. Ευχαριστώ πολύ για την διπλή πρόσκληση!! Μου άρεσε πολύ η παράσταση. Οι ηθοποιοί πειστικοί και με τα βλέμματα και τις κινήσεις τους. Ωραίο στρωτό κείμενο.
    Το μόνο που θεωρώ ότι είχε μικρή διάρκεια, νομίζω 35 με 40 λεπτά.
    Μπράβο για την προσπάθεια.