Συναίνεση

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2021 έως 10/04/2022
στο Μοντέρνοι Καιροί
Διάρκεια: 115 ' (χωρις διάλειμμα)
Συγγραφέας: Nina Raine (Νίνα Ρέιν)
Μετάφραση: Κώστας Νταλιάνης
Σκηνοθέτης: Φάνια Νταλιάνη
Σκηνογραφία: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί: Κώστας Νταλιάνης
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μπαμπούνης(μουσική που θα συντεθεί ειδικά για την παράσταση)
Ερμηνεύουν: Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Ανδρέας Βελέντζας, Αντωνία Πίντζου, Ορέστης Στύλος, Κατερίνα Κοντογούρη, Σιλβάνα Σοντίνι, Ειρήνη Δρακουλέλη

Περιγραφή

Το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρατείνει λόγω επιτυχίας τις παραστάσεις του επίκαιρου όσο ποτέ έργου της Νίνα Ρέιν «Συναίνεση», σε σκηνοθεσία Φάνιας Νταλιάνη, μέχρι την Κυριακή 27 Μαρτίου. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό.

Περισσότερα

Για 40 μόνο παραστάσεις

Συναίνεση: Η συγκατάθεση κάποιου σε κάτι, το να επιτρέπει να συμβεί κάτι.

Συνώνυμα: συγκατάνευση, αποδοχή.

Αντίθετα: άρνηση, απόρριψη.

Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός για τη συναίνεση;

Η Βρετανή συγγραφέας μετά τις «Φυλές», ένα έργο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως με κεντρικό ήρωα έναν κωφό μέσα σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, επανέρχεται και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη συναίνεση, έναν νομικό όρο και ταυτόχρονα μια πραγματικότητα. Ένα θέμα σημαντικό και επίκαιρο. Τη συναίνεση στη σεξουαλική πράξη.

Μία γυναίκα τη βιάσανε. Δε θα φοβηθεί, θα το καταγγείλει. Θα γίνει δίκη. Όμως ο βιαστής έχει καλό δικηγόρο. Άραγε πόσο ευλύγιστη μπορεί να είναι η αλήθεια;

Ένας δικηγόρος υπερασπίζεται έναν βιαστή. Πώς άραγε σκέφτεται ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται βιαστές; Πόσο επηρεάζει τον τρόπο σκέψης του; Πόσο επηρεάζει τον ορισμό που δίνει εκείνος, στην προσωπική του ζωή, στη συναίνεση;

Με τη συναίνεση ως πυρήνα, η συγγραφέας επεκτείνεται σε καίρια θέματα της ζωής μας. Διότι η συναίνεση δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεξουαλική πράξη, αλλά και με κάθε άλλη πράξη μας, κάθε πράξη που πιθανόν κάνουμε -εκβιαζόμενοι-για χάρη κάποιου άλλου. Από ενοχή, από το φόβο της απώλειας, από αγάπη.

Σε πόσες πράξεις μας έχουμε συναινέσει επιλέγοντας πραγματικά ελεύθερα;

Ένα επίκαιρο έργο που φέρνει το καθένα ξεχωριστά ενώπιον των ευθυνών του.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγνωσία Σοφιανίδου

Φωτογραφίες/τρέιλερ παράστασης :Φώτης Πλέγας

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Την Παρασκευή 3 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 1η και την Κυριακή 16 Ιανουαρίου η παράσταση «Συναίνεση» σε σκηνοθεσία Φάνιας Νταλιάνη, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, θα πραγματοποιηθεί με υπέρτιτλους, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και άτομα με προβλήματα στην ακοή.

Το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί θα λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο ως covid free χώρος και την Κυριακή θα λειτουργεί ως μεικτός.

Φωτογραφίες

Βίντεο

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ Κ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ Κ ΡΕΑΛΙΣΜΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΝΔΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Κ ΦΩΤΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ Κ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ.

  2. Πολύ ωραία παράσταση! Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικές και σε μετέφεραν με κάποιο τρόπο στην πραγματικότητα των καταστάσεων των τριών ζευγαριών... Εξαιρετική ερμηνεία της ηθοποιού που υπέστη βιασμό.... Μην τη χάσετε!!!

  3. Μια πολύ ζωντανή παράσταση. Οι χαρακτήρες συγκρούονται, υπάρχουν εντάσεις, φωνές, απογοητεύσεις, απορρίψεις..Τα συναισθήματα είναι έκδηλα και δυνατά. Η ροή της παράστασης ήταν απίστευτη. Οι αλλαγές στο σκηνικό ήταν πολλές, και γινόντουσαν γρήγορα και αρμονικά. Με αρμονία και ταχύτητα κυλούσε το έργο.. Έξυπνοι και ουσιαστικοί διάλογοι, ερωτήματα, αλήθεια με περισσό θάρρος, (οφείλονται στο καταπληκτικό κείμενο), όλα αυτά συνέθεσαν ένα θεατρικό εξαιρετικό. Συναίνεση με την καρδιά μας; Ή συναίνεση με τη βολή μας; Ένα κοίταγμα στον καθρέφτη..

  4. Καλή παράσταση με ρυθμό, που βασισμένη σε μία ωραία ιδέα και ένα πολύ δυνατό κείμενο. Η σκηνοθεσία ενώ σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή, υπάρχουν φορές που μπερδεύει την ένταση των συναισθημάτων με την ένταση της φωνής. Επομένως, δυστυχώς πολλές φορές η όλη εμπειρία καταντάει κουραστική έως ενοχλητική γιατί οι περισσότεροι ηθοποιοί φωνάζουν… Φωνάζουν πολύ… κάτι που δεν χρειάζεται σε ένα θέατρο αυτού του μεγέθους.