Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

Αρχείο Παίχτηκε από 02/12/2018 έως 06/01/2019
στο Αλίκη
Διάρκεια: 90' (με δεκάλεπτο διάλειμμα)
Κείμενο: Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Γιούλη Ηλιοπούλου 
Απόδοση: Γιούλη Ηλιοπούλου 
Σκηνοθέτης: Γιούλη Ηλιοπούλου 
Σκηνογραφία: Τζούλια Μάρκο
Φωτισμοί: Λάμπρος Σουνδιάς 
Μουσική: Κρίστελ Καπερώνη
Ερμηνεύουν: KΩΣΤΑΣ ΡΩΜΑΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ ,
Στο ρόλο του δεύτερου Χριστουγεννιάτικου πνεύματος ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
Guest star ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΟΥΤΗΣ στο ρόλο του Μάρλευ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ , ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΣΙΩΤΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΙΑΡΗΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΣΑΚΟΣ, ΓΙΩΤΑ ΒΑΜΒΑΚΑ ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΜΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΗ , ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.

Περιγραφή

Η επιτυχία συνεχίζεται για 3η χρονιά

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου που ψηφίστηκε από το κοινό ως η πιο δημοφιλής παράσταση το Δεκέμβρη του 2017 , επιστρέφει από τις
2 Δεκεμβρίου έως και στις 2/1/19 και φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο θέατρο Αλίκη κάθε Κυριακή και τις αργίες των εορτών για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ  ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο φιλάργυρος  Εμπενίζερ  Σκρούτζ ,ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς,  είναι ένας πολύ πλούσιος αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος , δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες , τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων ,που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του .Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν , στο παρόν  αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του ,αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ένα μοναδικό γιορτινό και λαμπερό  θέαμα που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία  μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων ,μας στέλνει το μήνυμα της χαράς ,της γενναιοδωρίας , της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωα της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας.

Η θεατρική παραγωγή της Texnis genesis  θα παρουσιάζεται  για την σεζόν 2018-19 στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ Αμερικής 4 – Αθήνα

Μια δωδεκαμελής ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών του θεάτρου  ντύνονται τους είκοσι ρόλους του έργου  με παραμυθένια κοστούμια σ ένα μαγικό σκηνικό. Το φαντασμαγορικό  θέαμα συμπληρώνεται με εφέ  και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος
Κινησιολογία:  Γιούλη Ηλιοπούλου 
3D ANIMATION: Λάμπρος Σουνδιάς 
Δ/νση παραγωγής: Αντώνης Μαρκογιάννης 
Εκτέλεση Παραγωγής: ΤEXNIS GENESIS
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Φωτογραφίες

Βίντεο