Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ

Κείμενο: Παύλος Ματεσις
Σκηνοθέτης: Φώτης Σπύρος
Σκηνογραφία: Βαλεντίνος Βαλάσης
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα
Φωτισμοί: Τρύφων Κεχαγιάς
Μουσική: Ελένη Καραϊνδρου
Ερμηνεύουν: Φώτης Σπύρος, Ηλέκτρα Τσακαλία, Γιώργος Κοσκορέλλος,Πέννυ Φοινίρη Νίκος Χρηστίδης

Περιγραφή

Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη. Μια θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .

Περισσότερα

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!
Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη, Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν.
Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.
Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.

Ηχοληψία: Γιάννης Κυρατζής

Η παράσταση μπορεί να παιχτεί και στο χώρο σας.

 Οι εκπαιδευτικοί μπορείτε με ακόμα ένα άτομο να παρακολουθήσετε την Κυριακάτικη μας παράσταση 22/10 στις 11:00 .Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα μας

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.......ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΤΥΧΕΡΟΙ.....Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ.....ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ....ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.....