Τα ρούχα

Αρχείο Παίχτηκε από 28/11/2020 έως
στο ΠΚ
Διάρκεια: 80'
Συγγραφέας: Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ευσταθίας Ματζαρίδου
Διασκευή: Εμμάνουελ Μανιός
Σκηνοθέτης: Εμμάνουελ Μανιός
Σκηνογραφία: Εμμάνουελ Μανιός
Κοστούμια: Πάνος Κουτσογιαννάκης, Βασιλική Μαυρίδη
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Μουσική σύνθεση: Lench/Δήμητρα Ζακυνθινού
Κίνηση: Ζωή Σωτηροπούλου
Ερμηνεύουν: Δήμητρα Παπαδήμα,Παύλος Κουρτίδης

Περιγραφή

Από τις 28 Νοεμβρίου 2020, η πρωτότυπη θεατρική παράσταση «ΤΑ ΡΟΥΧΑ» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ευσταθίας Ματζαρίδου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο ΠΚ. Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Εμμάνουελ Μανιός. Πρωταγωνιστούν η Δήμητρα Παπαδήμα και ο Παύλος Κουρτίδης.

Περισσότερα

Μια ιστορία αγάπης. Άλλοτε Large, άλλοτε Small, άλλοτε extralarge και φυσικά unisex. Μια ιστορία αγάπης όπως όλες, που άλλοτε μας κάνει και άλλοτε μας στενεύει πολύ.

Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα -όπως το αποκαλεί η ίδια η συγγραφέας- που πραγματεύεται τα στάδια μιας ερωτικής σχέσης, που μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζει και παραμένει τυλιγμένη στα ρούχα των δύο ανθρώπων που κάποτε αγαπήθηκαν. Κι έτσι, αυτοί φοράνε ξανά και μόνο με το μυαλό τους αυτά τα ρούχα που κάποτε έβγαλαν ο ένας για τον άλλον, νοιώθουν το άρωμα που αναδύουν από το δέρμα τους, αγγίζουν με τη μνήμη το χρώμα και τα συναισθήματά που ένοιωσαν και θυμούνται πόσο τους «πήγαιναν» (ή όχι) οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια που έζησαν μαζί. Μπροστά και πίσω από τον καθρέφτη της ψυχής τους. Στιγμές αγάπης, στιγμές χαράς, στιγμές αντιθέσεων και συγκρούσεων.

Σε κόντρα με την κλασική απεικόνιση ιστοριών αγάπης και έρωτα, τα ρούχα, στη θεατρική τους απόδοση, περιγράφουν την ανατομία ενός χωρισμού και όχι το δράμα γύρω από αυτόν. Πότε με ιδιαίτερο χιούμορ, πότε με συγκίνηση και πότε με αυτή την ειρωνεία που μοιράζονται οι άνθρωποι που υπήρξαν εραστές.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκούρτης
Εικονολήπτης: Βασίλης Πρελορέντζος
Ηχοληψία: ΜανώληςΚαπαράκης
Video & Graphics: AbyssOn Productions
Προβολή - Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Γεωργία Σαραντοπούλου
Παραγωγή: AbyssOn Productions & Θέατρο ΠΚ

Φωτογραφίες