THE IT

Κείμενο: Vivienne Franzmann by arrangment with Nick Horn books
Σκηνοθέτης: Jamie Bradley
Σκηνογραφία: Jamie Bradley
Κοστούμια: Jamie Bradley
Ερμηνεύουν: Alexander Perez Buchanan,  Isabella Covelli,  Amalie Macnaughtan,  Thomas Murat,  Αμαλία Σγουμποπούλου,  Annie Utzschneider

Περιγραφή

Μια παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού τμήματος της διεθνούς δραματικής σχολής FONACT - Fontainebleau School of Acting

Περισσότερα

Η παράσταση είναι στα αγγλικά.

από την FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company

, .

Το έργο

Το «ΙΤ», της πολυβραβευμένης Vivienne Franzmann επικεντρώνεται στην Grace, μια έφηβη της οποίας ο κόσμος κλονίζεται όταν διαισθάνεται για πρώτη φορά κάτι να αναδύεται από μέσα της... Όσο πιο πολύ θυμώνει τόσο πιο έντονα νιώθει την παρουσία του. Πότε θρίλερ και πότε κωμωδία, το έργο αναδεικνύει τον ψυχισμό και την συναισθηματική κατάσταση των εφήβων που μεγαλώνουν σήμερα.

Σκηνοθετημένο σε στυλ direct-to-camera ντοκιμαντέρ, η ομάδα αφηγείται την ιστορία της Grace και μας προσκαλεί να θυμηθούμε και να αναρωτηθούμε για την θέση μας, τις απαιτήσεις και τη στάση μας απέναντι στην νεότερη γενιά.

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: fonact.com

Facebook: https://www.facebook.com/fonact

Instagram: https://www.instagram.com/fonact_international/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoavvO4AFR7YFBPFPFNmPFQ

The Fontainebleau School of Acting (Fonact) is an international school of excellence in the performing arts. We deliver world-class conservatoire training in the heart of the Fontainebleau forest in France.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Για εμένα, ο εφηβικός θυμός έμοιαζε με μια περίεργη υπερδύναμη. Ένα είδος εκτυφλωτικής οργής που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να καταλάβει ή να βιώσει. Σε εκείνη την τρυφερή ηλικία της εφηβείας, ο κόσμος έμοιαζε να θέλει να μπερδέψει και να ενοχλήσει το μυαλό μου και το σώμα μου.

Για μένα, το “The ITκατονομάζει ακριβώς αυτήν την οργή.

Στον σύγχρονο κόσμο της καθημερινής ψηφιακής υπερπληροφόρησης, των αδιανόητων προσδοκιών και της παγκόσμιας άρνησης της επικείμενης κλιματικής κατάρρευσης, δεν είναι περίεργο που οι νέοι είναι θυμωμένοι. Το έργο της Vivienne Franzmann αναρωτιέται πού πηγαίνουν αυτά τα συναισθήματα και τι μπορεί να κάνει η κοινωνία για να τους επιτρέψει να εκφραστούν.

Στο πρόσωπο της Grace, τον κεντρικό χαρακτήρα του έργου, βλέπουμε ένα κορίτσι που θα μπορούσαμε έχουμε γίνει όλοι μας ή ακόμα και σήμερα να γίνουμε, αν η εσωτερική πίεση που προσπαθούμε να κρύψουμε παραμείνει αδρανής για πολύ καιρό.

Το έργο, γράφτηκε ειδικά για νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πλαίσια του National Theatre Connections Festival 2021 του Λονδίνου. Στόχος του ήταν να εκθέσει τις ανησυχίες των εφήβων αλλά και να αναδείξει και να τιμήσει την πληθωρικότητα, τις αγωνίες και την γενναιοδωρία τους. Για μένα, η ιστορία, αν και διαδραματίζεται στη Αγγλία, αναδεικνύει καθολικά τον ψυχισμό και την συναισθηματική ωμότητα των εφήβων σήμερα.

Πρότεινα αυτό το έργο στην νεοσύστατη ομάδα FreεK, αφού είναι και οι ίδιοι νέοι, και βρίσκονται σ αυτήν την συναρπαστική στιγμή της καλλιτεχνικής τους ζωής όπου αναρωτιούνται τί είναι αυτό που θέλουν πουν και να εξερευνήσουν τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Jamie Bradley

Jamie Bradley

O Jamie Bradley είναι σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός. Σπούδασε στην Guildhall School of Music and Drama και στο Chelsea College of Arts.
Οι πιο πρόσφατες θεατρικές του σκηνοθεσίες είναι το έργο The Beat And The Pulse (FONACT, France)Is This Love?, το RAGE (ENSATT Lyon, France) Pod, Provokd: A Restoration, το Life Songs (GSMD/Barbican, London) και το Crackpot (Folkestone Quarterhouse/Living Words).

Η μικρού ταινία του με τίτλο The Full Cup ήταν μέρος της επίσημης επιλογής του Mexico Film Festival, 2015.

Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και θεσμούς διεθνούς αναγνώρισης όπως Complicite, Kneehigh, Transport και Fevered Sleep, καθώς και με το National Theatre του London. H πιο πρόσφατη συνεργασία του ήταν το έργο της Ella Hicksons ANNA το 2019.

Ομάδα Freek

Οι Freek είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Έξι νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.

Website: freektheatre.com

Facebook: Freek Theatre

Instagram: @freektheatreco

Sound Design: Charles de Montalembert

Παραγωγή: FONACT - Fontainebleau School of Acting

Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Αφίσα: Léa Riggi

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

104

από 15/11 έως 30/11
Ευμολπιδών 41, Γκάζι (στάση Μετρό: «Κεραμεικός»)
Τηλ: 695 126 9828, 210 3455020 Email: [email protected] Website: www.104.gr

Εισιτήρια: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες: 695 126 9828, 210 3455020

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ 19:00
Τ 19:00
Π 19:00
Π
Σ
Κ