Θεομύθοι του Ολύμπου

Αρχείο Παίχτηκε από 02/10/2022 έως 30/10/2022
στο Αυλαία

2ος Χρόνος
Κείμενο: Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνοθέτης: Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνογραφία: Ρέον Θέατρο
Κοστούμια: Ρέον Θέατρο
Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζάχου, Νέδη Αγαπίου

Περιγραφή

Ηθοποιοί, Κούκλες και Αντικείμενα αναμετρώνται με τους Θεούς του Ολύμπου. Μια παράσταση γεμάτη κέφι και μυθικές καταστάσεις, για όλη την οικογένεια. Βασισμένη στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, 2 ηθοποιοί ερμηνεύουν 11 ρόλους. Εμψυχώνουν κούκλες, τραγουδάνε, χορεύουν και γεμίζουν τη σκηνή με Θεούς κι Ανθρώπους.

Περισσότερα

Μια παράσταση από το Μικροθέατρο του Ρέον, βασισμένη στους μύθους που βρίσκουμε στο ομώνυμο βιβλίο: Αθηνά και Αράχνη - Ποσειδώνας και Αθηνά - Ήρα και Γαλαξίας - Απόλλωνας και Δάφνη - Το μήλο της Έριδας- Ήφαιστος και Ήρα – Δίας πατέρας των Θεών

Με Κούκλες, Ηθοποιούς, Αντικείμενα, Ήχους, Παιχνίδια και πολλές μικρές (και μεγάλες) ανατροπές!

Η ιστορία

7 Ιστορίες - Μύθοι του 12Θεου, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο γνωστοί: Γιατί η Αθηνά μεταμόρφωσε σε Αράχνη την καλύτερη υφάντρα της Λυδίας; Πώς δημιουργήθηκε ο γαλαξίας; Γιατί οι ιέρειες του Απόλλωνα φορούσανε δάφνινα στεφάνια; Είναι πράγματι η Αφροδίτη η ομορφότερη Θεά; Θα μπορούσε η Αθήνα να λέγεται Ποσειδωνία; Γιατί έφυγε ο Ήφαιστος από τον Όλυμπο; Ποιο το παράπονο του Δία;

Η παράσταση

Μια σπονδυλωτή παράσταση 7 μύθων, σε σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα, βασισμένη στο βιβλίο: Θεομύθοι του Ολύμπου- σενάρια κουκλοθεάτρου.

Το μικροθέατρο του Ρέον, είναι οι “compact” παραστάσεις από το Ρέον Θεάτρο: 2 ηθοποιοί που λένε ιστορίες και παραμύθια με τη βοήθεια πολλών αντικειμένων και διαφόρων μορφών. Η ιδιαιτερότητα του μικροθεάτρου είναι πως – λόγω της ευελιξίας του- μπορεί να παίξει σε όλους τους χώρους, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. (Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα: Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, ο Μικρός Ονειροπόλος, Mama Comedy)

Η παράσταση εντάσσεται στο επετειακό Πρόγραμμα ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ-ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2023 και είναι διαθέσιμη για δήμους, σχολεία, πολιτιστικούς χώρους, συλλόγους , διάφορες εκδηλώσεις.

Εάν επιθυμείτε να παρουσίασουμε τους Θεομύθους στον χώρο σας επικοινωνήστε με

το Ρέον Θέατρο 2106131435 ή την Ξανθή Ταβουλαρέα 6989406898

Κατασκευή Κούκλας: Ξανθή Ταβουλαρέα
Παραγωγή: Ρέον Θέατρο

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Την παράσταση παρακολούθησα με τον 8,5 ετών γιο μου.
  Παρότι στην αρχή του φάνηκε βαρετή η ιδέα να είναι μόνο δύο ηθοποιοί,μπορώ να πω πως στο πρώτο μισάωρο άλλαξε γνώμη...
  Εξαιρετική παράσταση,πολύ ωραίες οι κούκλες.
  Μια πάρα πολύ ωραία κ γρήγορη παρουσίαση για τους θεούς του Ολύμπου.
  Είχε μεγάλη γκάμα ηλικιών που φάνηκε πως όλοι κατάλαβαν κ πέρασαν ωραία στην παράσταση.
  Οι ηθοποιοί φάνηκαν να απόλαυσαν την πρεμιέρα τους,το ίδιο και εμείς!
  Συγχαρητήρια!