Τιμολέων Τιραμόλας

Περιγραφή

Ο Τιμολέων Τιραμόλας στο 1ο KIDOT FESTIVAL με 2 + 1 εκδηλώσεις! Δύο παραστάσεις και μία ομιλία! Ο δημοφιλής ανιματέρ και κλόουν Τιμολέων Τιραμόλας εμφανίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο 1o Kidot Festival, στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με δύο παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και μία ομιλία για ενήλικες σχετικά με […]

Περισσότερα

Ο Τιμολέων Τιραμόλας στο 1ο KIDOT FESTIVAL με 2 + 1 εκδηλώσεις!

Δύο παραστάσεις και μία ομιλία!

Ο δημοφιλής ανιματέρ και κλόουν Τιμολέων Τιραμόλας εμφανίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο 1o Kidot Festival, στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με δύο παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και μία ομιλία για ενήλικες σχετικά με τη φοβία στους κλόουν!

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον αίθριο χώρο του δημαρχείου παρουσιάζει τη νέα του διαδραστική παράσταση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, «Διατροφογελαφικές Καταστάσεις» σε συνεργασία με τη Διατροφολόγο – Διαιτολόγο Σταυρινή Σταύρου. «Αλήθεια τι μπορεί να συμβεί όταν ένας κλόουν μπουκωμένος ακόμα από το παιδικό πάρτι που ήταν καλεσμένος, επισκεφθεί τη διατροφολόγο; Με τις συμβουλές της Σταυρινής και το αστείρευτο χιούμορ του Τιμολέοντα τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την ψυχαγωγία τι είναι υγιεινό και τι ανθυγιεινό στη διατροφή μας. Με τη δική τους συμμετοχή στα παιχνίδια της παράστασης γίνεται ακόμα πιο εύκολα κατανοητό ότι τα γλυκά και τα ανθυγιεινά τρόφιμα μόνο προβλήματα μπορούν να φέρουν στη ζωή και την καθημερινότητά μας.» Σκοπός της παράστασης ως μέσο μη τυπικής μάθησης, είναι να μεταδώσει στα παιδιά βασικές έννοιες της διατροφής και ερεθίσματα με τελικό στόχο τη βελτίωση των διατροφικών τους συνηθειών.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα Μανόλη Αναγνωστάκη (πρώην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) ο Τιμολέων Τιραμόλας απευθύνεται για πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα του κλόουν σε ανοιχτό κοινό και μάλιστα σε γονείς με μία ιδιαίτερη ομιλία: «Γιατί φοβόμαστε τους κλόουν;» Γιατί πολλά παιδιά ακόμα και ενήλικες φοβούνται τους κλόουν; Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό οι ανιματέρ και τι οι γονείς; Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για παιδικό πάρτυ με κλόουν; Με σπάνια ενσυναίσθηση ενός ανιματέρ για το ευαίσθητο κοινό του, ο Τιμολέων Τιραμόλας μετά από 15 χρόνια παρατηρήσεων στη δουλειά του, αποκαλύπτει τα μυστικά και το μυστήριο πίσω από τη φοβία για τους κλόουν. Μαζί του στο πάνελ η ψυχολόγος Νίκη Λιώτη, ειδικευθείσα στη Συστημική - Οικογενειακή Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία θα δώσει την επιστημονική ερμηνεία του θέματος. Θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, live βάψιμο του κλόουν μπροστά στα παιδιά ως μέθοδος γνωριμίας και εξοικείωσης για τις μικρές ηλικίες (κυρίως 3-6 χρονών) αλλά και για όσα μεγαλύτερα ακόμα φοβούνται τους κλόουν. Η μέθοδος αποτελεί αποκλειστική ανακάλυψη και πατέντα του Τιμολέοντα.

Αμέσως μετά την ομιλία και το «ζωντανό» μακιγιάρισμα του κλόουν, θ’ ακολουθήσει το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους Timoleon Tiramolas Show στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου. «Μία σπάνια – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται - μαγικοζογκλερομουσικοθεατρικοπαιδαγωγικοχορευτικωμικοτραγική παράσταση με φιλανθρωπικό σκοπό: να επιστρέψει και το τελευταίο ροζ φλαμίνγκο από τη Χαλκιδική μπας και δούμε χαΐρι εφέτο!»

Links:
https://www.facebook.com/events/1669600859718250/
http://kidotfestival.com/
[email protected]
https://www.facebook.com/timoleon.tiramolas