Την Κυριακή έχουμε γάμο

Αρχείο Παίχτηκε από 21/01/2024 έως 25/02/2024
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

3ος κύκλος παραστάσεων
Διάρκεια: 100’
Κείμενο: Γιάννης Ξανθούλης
Στίχοι: Ελένη Αληφραγκή
Διασκευή: “Αυτή κι Αυτοί” & Σπύρος Κορώνης
Απόδοση: “Αυτή κι Αυτοί” & Σπύρος Κορώνης
Σκηνοθέτης: Αντρέας Ψύλλιας
Σκηνογραφία: Αλεξάνδρα Μπαρή
Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπαρή, Γεωργία Καραθανάση
Φωτισμοί: Γιάννης Καραλιάς
Μουσική σύνθεση: Ελένη Αληφραγκή
Χορογραφία: Αφροδίτη Καλαφάτη
Κίνηση: Αφροδίτη Καλαφάτη
Ερμηνεύουν: Ελένη Αληφραγκή, Σπύρος Αναστασίνης, Τερέζα Καζιτόρη, Ηρώ Κόκκινου, Πάνος Μαλικούρτης, Γεωργία Σωτηριανάκου, Τάσος Χαλάς, Αντρέας Ψύλλιας

Περιγραφή

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, η παράσταση της ομάδας «Αυτή και Αυτοί» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Υπόγειος Χώρος) με το έργο από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, «Την Κυριακή έχουμε γάμο».
Μια παράσταση για τη χαμένη αθωότητα, την αναπόληση των παιδικών χρόνων και τη βουτιά στο παρελθόν. Εφτά ηθοποιοί, μια μουσικός και είκοσι τέσσερις ρόλοι σε ένα ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο, από την ανεμελιά στην ενηλικίωση, με ενδιάμεσες στάσεις τον έρωτα, το γέλιο, τον θρήνο και τη χαρά.

Περισσότερα

Σημείωμα του συγγραφέα

Η ιστορία τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, μια δεκαετία που την αφομοίωσα παρατηρώντας σαν παιδί τον επαρχιακό μεταπολεμικό κόσμο. Πιθανότατα να ήταν και η πιο λοξή ευτυχισμένη μου δεκαετία. Φυσικά ο ήρωας δεν είμαι εγώ. Παρατηρητής είμαι.

Στο βιβλίο όλα ξεκινούν από το σήμερα για να χαθούν σε ένα αμφίσημο χθες με άλλα ακούσματα, γεύσεις και προσδοκίες. Μια χήρα με τον εντεκάχρονο γιο της ξεκινούν ένα ταξίδι από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη, τότε που οι νότιοι τη θεωρούσαν «τέρμα Θεού». Στο ταξίδι που γίνεται για παραθεριστικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται οι ήρωές μου, θα μπλεχτεί κι ένας επεισοδιακός απρόσμενος γάμος. Αυτά ως προς το μυθιστόρημα.

Όμως ποτέ δε φαντάστηκα πως ο «Γάμος» θα αποκτούσε διαφορετική υπόσταση από αυτή του βιβλίου. Κι εδώ ξεκινά άλλο ταξίδι ακόμη πιο περίεργο και προκλητικό. Γι’ αυτό ευχαριστώ τη θεατρική ομάδα «Αυτή κι Αυτοί» που προσπάθησε μια δεύτερη ανάγνωση της Κυριακής του γάμου με δικό της πια κοίταγμα”.

Με τις ευχές μου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

Φωτογράφιση- Video: Αλεξάνδρα Μπαρή
Παραγωγή: Αυτή κι Αυτοί ΑΜΚΕ

Φωτογραφίες

Βίντεο