Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό έρχεται!!

Σύλληψη: Φώτης Σπύρος & Νίκος Χρηστίδης

Περιγραφή

Μια πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης για τα φετινά Χριστούγεννα. Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, η εταιρεία τους, Long Vehicle Productions, δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά. Με όχημα τη φαντασία, σ’ ένα covid free περιβάλλον τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν!

Περισσότερα

Που βρίσκεται όμως αυτό το χριστουγεννιάτικο χωριό και πως θα μπορέσουν τα παιδιά να το απολαύσουν;

Το χωριό αυτό θα βρίσκεται στις επίσημες σελίδες των δήμων που αποφάσισαν αυτά τα Χριστούγεννα να το προσφέρουν δώρο στους δημότες τους. Με έναν κωδικό εντελώς δωρεάν θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής τους να ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία! Αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που δεν θα το βρουν στη σελίδα του δήμου τους, θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μέσω των προμηθευτών ηλεκτρονικών εισιτηρίων με ένα μικρό αντίτιμο.

Ας δούμε όμως ποιος θα είναι ο ξεναγός μας σ’ αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα.

Στον πλανήτη Γη φτάνει ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες. Το όνομα του Ε;ΤΙ; Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ» με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια παιδιών και καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν (όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Άη Βασίλη και να κάνεις μια ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι, κ.α.). Ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει ακόμα τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.α. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Τα παιδιά θα μπορούν επικοινωνήσουν – μέσω sms – με τον Άγιο Βασίλη, τα Στρουμφάκια και τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; ρωτώντας τους ό,τι θέλουν!! Αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν ιδιαίτερο φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος!

Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού, συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά σε όλον τον πλανήτη αλλά τα παιδιά εξακολουθούν να τα περιμένουν. Και αφού η διαδικτυακή επικοινωνία είναι πια μια νέα καθημερινότητα για όλους, το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ας γίνει ένα καταφύγιο χαράς και διασκέδασης για μας και τα παιδιά μας.

Παραγωγή - Copyright: Long Vehicle Productions

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από 5 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα για 16 ώρες το 24ωρο. Στις ώρες 16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο live streaming πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνονται:

 • Δράσεις Θεάτρου Σκιών.

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με χριστουγεννιάτικες ιστορίες που στέλνουν τα παιδιά και ο Καραγκιοζοπαίκτης Στάθης Λαγκάδας βασίζεται σ’ αυτές και δημιουργεί ειδικά για τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το διαδικτυακό χωριό. Μιλά για την ιστορία του θεάτρου σκιών, αλλά μας μαθαίνει λεπτομέρειες για τον χειρισμό και την κατασκευή φιγούρας.

 • Δράσεις Μαγικών.

Street magic, μαθήματα μαγικών στα παιδιά, περιήγηση στο εργαστήρι του Μάγου Sankara και αποσπάσματα από τις παραστάσεις του.

 • Δράσεις Κουκλοθεάτρου.

H Ιρίνα Μπόικο με τον μαγικό θίασό της, μας παρουσιάζουν τις κούκλες και την ιστορία τους.

 • Δράσεις Μαριονέτας.

Μικρές αυτοτελείς ιστορίες με Μαριονέτες, εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας και ιστορία της Μαριονέτας από τον Θανάση Γκότση που από το 1978 ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον Κόσμο της Μαριοννέτας.

 • Αφηγήσεις παραμυθιών.

Επώνυμοι και πολύ αγαπητοί στα παιδιά ηθοποιοί αφηγούνται καθημερινά χριστουγεννιάτικες ιστορίες και ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας.

 • Μαθήματα δημιουργίας χριστουγεννιάτικων κατασκευών με την συμμετοχή παιδιών.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες, κολάζ, ζωγραφική, ξυλοκατασκευές, στολίδια με υλικά που κάθε παιδί μπορεί να βρει στο σπίτι του.

 • Μαθήματα δημιουργίας Χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα ζαχαροπλαστικής από καταξιωμένους ζαχαροπλάστες. Στην εκπομπή συμμετέχουν παιδιά.

 • Σύνδεση με το εργοστάσιο των παλιών παιχνιδιών

Τα ξωτικά επισκέπτονται μια τεράστια αποθήκη παιχνιδιών. Από εκεί ξεπηδά ένας παραμυθένιος παιχνιδάς που μαθαίνει στα παιδιά και στα ξωτικά πώς παίζονταν τα παλιά παιχνίδια στις γειτονιές. Μήλα, Αμπάριζα, Κλέφτες κι Αστυνόμοι, αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό.

 • Περιήγηση στο Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν

Τα παιδιά γνωρίζουν τις πραγματικές αξίες, τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές, όπως η αγκαλιά, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι, η πίστη στον Αϊ Βασίλη, κ.α.) με έναν μοναδικό ψυχαγωγικό τρόπο. Τα ξωτικά επισκέπτονται το μουσείο των αξιών και -μέσα από δοκιμασίες- ο φύλακας του μουσείου τους γνωρίζει τις σημαντικές αξίες.

 • Φιλοζωική δράση και γνωριμία με αγαπημένα ζώα.

Τα παιδιά επισκέπτονται εικονικά ζωολογικούς κήπους, κάνουν φίλους τους τα γαϊδουράκια και μαθαίνουν να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους.

 • Σύνδεση με το χωριό του Αϊ Βασίλη και παρακολούθηση της καθημερινότητας του.
 • Παιδικές συναυλίες - Τάσος Ιωαννίδης

Ο δημιουργός του "Λάχανα και Χάχανα" που λατρεύουν τα παιδιά και που μέρος του έργου του διδάσκεται στα σχολεία, έρχεται καθημερινά σε ζωντανή επαφή με τα παιδιά ερμηνεύοντας τα γνωστότερα τραγούδια του και παρουσιάζοντας αποσπάσματα από την ζωή των πρωταγωνιστών του.

 • Συναυλίες - παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Ο Σπύρος Λάμπρου με την γνωστή παιδική χορωδία του, μας παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους.

 • Αϊ Βασίλης

Ο Αϊ Βασίλης διαβάζει ζωντανά τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά και απαντάει στις ερωτήσεις τους που λαμβάνει μεσω sms.

 • Σκηνές από τη ζωή των ξωτικών και οι σκανταλιές τους.

Μεταφερόμαστε στην χώρα των ξωτικών των Χριστουγέννων και παρακολουθούμε την καθημερινότητα τους, τις σκανταλιές τους και παθήματά τους. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική συντροφιά των παιδιών.

 • Γνωριμία με τον εξωγήινο Ε;Τι;

O Εξωγήινος Ε;Τι;, η Μασκότ του χριστουγεννιάτικου χωριού, επισκέπτεται τον πλανήτη των ανθρώπων, μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για την γη που εξελίσσουν το γνωστικό επίπεδο των παιδιών, γνωρίζει τα ανθρώπινα Χριστούγεννα και μας συστήνει τον πλανήτη του.

 • Παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς.

Οι σημαντικότεροι εν ζωή συγγραφείς παιδικών παραμυθιών μιλούν στα παιδιά για τα βιβλία τους, για το πως αποφάσισαν να πλάσουν τους χαρακτήρες τους και το τι σου προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου.

 • Περιηγήσεις σε Μουσεία

Ζωντανή περιήγηση σε μουσεία παιδικού ενδιαφέροντος με μοναδικές πληροφορίες για τα εκθέματα από τους ειδικούς.

 • Χορογραφίες

Ένα ξωτικό-χορογράφος διοργανώνει διαγωνισμό χορού αλλά για να συμμετάσχεις πρέπει να μάθεις τις χορογραφίες. Έτσι μαθαίνει όλες τις Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες σε ξωτικά και παιδιά.

 • Ποντικοϊστορίες με Γαντόκουκλες
 • Κλόουν - Κούλης ο Ξωτικούλης
 • Παιδική Yoga
 • Face painting
 • Παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικα θέματα, όπως: ντύσε το Ξωτικό, Ξύρισε το Αϊ Βασίλη, στόλισε το δέντρο.
 • Εκτυπώσιμες σελίδες.

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα μέσα από την σελίδα να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν Χριστουγεννιάτικα σχέδια έτοιμα να τα χρωματίσουν για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Φωτογραφίες