Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν

ΔιαγωνισμόςΑρχείο Παίχτηκε από 12/02/2022 έως 03/04/2022
στο Διάχρονο
Συγγραφέας: Τζορτζ Μπέρναρντ Σω
Μετάφραση: Εύα Γεωργουσοπούλου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνογραφία: Ιωάννα Κατσιαβού
Κοστούμια: Γκαλίνα Σουλτανοβίτσι
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Α. Ιωάννου
Ερμηνεύουν: Μαίρη Βιδάλη, Χρήστος Φωτίδης, Πέτρος Αποστολόπουλος, Τάσος Μπλάτζιος, Τάσος Περάκης και σε πρώτη θεατρική εμφάνιση η Έφη Ρασσιά

Περιγραφή

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής δεν ξεχνά ποτέ το θέατρο αλλά και την ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη και έτσι ανεβάζει στο θέατρο της, το ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ στο Νέο Κόσμο, το αγαπημένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρντ Σω “Το Επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν”, σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.

Περισσότερα

Το έργο γράφτηκε το 1893 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του συγγραφέα. Διαπραγματεύεται τη σχέση μάνας με κόρη, της κυρίας Γουόρεν δηλαδή με την κόρη της Βιβή. Μέσα από το έργο βλέπουμε ήθη εκείνης της εποχής, τη θέση της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, τη διαφθορά του χρήματος, τη παραπλάνηση, την αλήθεια.

Το έργο του Σω είναι επίκαιρο όσο ποτέ κι ας έχουν περάσει πάνω από εκατό χρόνια. Διαπραγματεύεται με αλήθειες που σοκάρουν ακόμα και στις μέρες μας.

Φωτογραφίες Γεωργία Σιέτου και Ευάγγελος Κάλλοου

Επικοινωνία και προβολή της παράστασης Νταίζη Λεμπέση

Φωτογραφίες

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρακολουθήσαμε την παράσταση την Κυριακή 13/03/22 με διπλή πρόσκληση από το theatromania το οποίο και ευχαριστώ πολύ.

  Η διάρκεια της παράστασης λίγο πάνω από 2 ώρες με ένα δεκάλεπτο διάλειμμα. (όχι 100 λεπτά όπως γράφεται σε κάποιες σελίδες).
  Η παράσταση αρκετά καλή. Οι ηθοποιοί φαινόταν πως είχαν δουλέψει και η κα. Ρασσιά ομολογώ καλύτερη από αυτό που περίμενα πηγαίνοντας.
  Το πρόβλημα κατα τη γνώμη μου είναι η οργάνωση του θεάτρου και πραγματικά απορώ, γιατί από ότι καταλαβαίνουμε όλοι είναι αρκετά έμπειροι, κυρίως η κα. Βιδάλη. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που χαλάνε την εμπειρία. Στην είσοδο αλλού ελέγχουν τα πιστοποιητικά, αλλού είναι το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια. Αντί να περνάει ο κόσμος στη θέση του, συνωστίζονται όλοι και δυσανασχετούν στον μικρό χώρο μόλις κατέβεις στο θέατρο. Μετά, εντός του θεάτρου αφού δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις αρχίζουν οι τσακωμοί και οι γκρίνιες για το που θα καθήσει ο καθένας. Υπάρχει διάλειμμα για το οποίο οι περισσότεροι δεν είναι ενημερωμένοι οπότε έχουν την εντύπωση πως η παράσταση ολοκληρώθηκε. Επίσης, στη μία ώρα υπάρχει μια σκηνή όπου κάποιοι νομίζουν πως τέλειωσε και για αυτό χειροκροτούν. Το διάλειμμα θα μπορούσε να παραληφθεί (αφού δεν αλλάζουν και ιδιαίτερα τα σκηνικά ή τα κοστούμια) ή έστω να γίνει νωρίτερα. Ο κόσμος βγαίνει στο διάλειμμα και μετά αργεί να επιστρέψει οπότε μπλέκεται στα πόδια των ηθοποιών στο διάδρομο τον οποίον χρησιμοποιούν για να μπουν στην σκηνή.
  Θεωρώ πως όλα αυτά διορθώνονται εύκολα και θα έπρεπε, γιατί αδικούν την καλή προσπάθεια που αφορά το έργο.

  Ευχαριστούμε και πάλι theatromania.

 2. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΟΡΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ!! Η Κα ΒΙΔΑΛΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ . ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΕΦΗ ΡΑΣΣΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ!!