Το Φως Είναι Σαν Το Νερό

Διάρκεια: 45’
Σύλληψη: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής - Γρ. Χατζάκης)
Συγγραφέας: Γκ. Γκ. Μάρκες
Διασκευή: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής - Γρ. Χατζάκης)
Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Χατζάκης
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Ερμηνεύουν: Χρήστος Καπενής

Περιγραφή

Οι Ginger Creepers και η καινοτόμα πλατφόρμα ζωντανού οπτικοακουστικού θεάματος aejaa, παρουσιάζουν τη νέα ραδιοπτική παράσταση, Το Φως Είναι Σαν Το Νερό του Γκ. Γκ. Μάρκες

Περισσότερα

RADIOPTICAL THEATER

Δωρεάν στο video room της aejaa (www.aejaa.com/video-room)

Το ραδιοπτικό θέατρο (Radioptical Theater) είναι μία ιδέα που εμπνέεται από το ραδιοφωνικό θέατρο συνδυάζοντας ένα σύνθετο ηχητικό πλέγμα με παράλληλη οπτική αφήγηση και στοιχεία podcast. Ο ήχος δίνει τη ροή του έργου, ενώ η εικόνα αποκωδικοποιεί τη σκηνοθετική ανάγνωση της παράστασης.

Δύο παιδιά που ζουν στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας μιας μεγαλούπολης ζητάνε για δώρο Χριστουγέννων μία βάρκα. Παρόλο που οι γονείς τους αδυνατούν να καταλάβουν τη χρησιμότητά της, τους κάνουν το χατήρι. Μόλις τα παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι, σπάνε μία λάμπα στο σαλόνι, το φως αρχίζει να τρέχει από μέσα χρυσαφί και δροσερό σαν νερό και τα παιδιά ταξιδεύουν “στα νησιά του σπιτιού” ανάμεσα στα πράγματα που σιγά σιγά αναδύονται από τις σκοτεινές γωνιές του.

Μετά την επιτυχία της ραδιοπτικής “Τελευταίας Ταινίας Του Κραππ” του Σ. Μπέκετ, οι Ginger Creepers επιστρέφουν με το νέο τους έργο αντλώντας έμπνευση από το διήγημα του νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες για να δημιουργήσουν ένα ραδιοφωνικό θεατρικό ταξίδι μαγικού ρεαλισμού στα αχαρτογράφητα νερά των οικιακών διαδρόμων.

Επικοινωνία: Act for Art (Χρύσα Ματσαγκάνη)

Ερμηνεύει ο Χρήστος Καπενής

Περισσότερες πληροφορίες: www.gingercreepers.com/radioptical-theater

Φωτογραφίες