Το κουνούπι

Συγγραφέας: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθέτης: Ανδρέας Φλουράκης
Μουσική σύνθεση: Κώστας Παρίσσης
Ερμηνεύουν: Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Ψαρράς

Περιγραφή

Το www.iroes.art, μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του πρώτου Radio Play Theater «Το Πάτωμα» και τους 35.000 ακροατές του, επιστρέφει με το νέο θεατρικό έργο της Ζέτης Φίτσιου με τίτλο "Το κουνούπι". Το έργο θα παρουσιαστεί ως ακουστική παράσταση σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη με τους Μυρτώ Αλικάκη και Νίκο Ψαρρά.

Περισσότερα

Από 21 Μαΐου στο iroes.art

Στο www.iroes.art η τέχνη του θεάτρου συναντά το πιο σαγηνευτικό μέσο, το ραδιόφωνο. Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι μια καθαρά ακουστική παράσταση που αναπτύσσεται μέσα από τον λόγο, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ. Ο ακροατής έχει την ελευθερία να «δει» τους χαρακτήρες και την ιστορία χρησιμοποιώντας τη φαντασία του. Η μακρά παράδοση του ραδιοφωνικού θεάτρου σήμερα αναβιώνει και ανανεώνεται κερδίζοντας όλο και περισσότερους καινούριους ακροατές.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε ένα δωμάτιο, που έχει μείνει κλειστό από καιρό, ένα ζευγάρι - ένας άνδρας και μια γυναίκα - κοιμούνται σε έναν συνεχόμενο ύπνο. Ξαφνικά ένας θόρυβος έρχεται να ταράξει την ησυχία τους και να τους αναγκάσει να ξυπνήσουν. Αρχικά αδυνατούν να αναγνωρίσουν την αιτία που προκαλεί αυτόν τον περίεργο θόρυβο και τρομάζουν. Μόλις όμως συνειδητοποιούν ότι αυτό που τους έχει ταράξει είναι απλώς ένα κουνούπι, τότε παίρνουν το πάνω χέρι και προσπαθούν να το εξαφανίσουν. Όμως το κουνούπι αντεπιτίθεται με τον χειρότερο τρόπο, αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν επιτέλους από το κρεβάτι και να ξυπνήσουν μια και καλή από τον αδιάκοπο ύπνο της καθημερινότητάς τους.

Το συμβολικό αυτό έργο, μέσα από το μαύρο του χιούμορ, φέρνει μπροστά μας το θέμα της αφύπνισης του ανθρώπου, που εγκλωβισμένος μέσα στα στενά όρια της καθημερινότητας ξεχνά ακόμα και να… ξυπνήσει.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Με αυτό το επίκαιρο ψυχαγωγικό έργο και με το αγαπημένο της όχημα του «λογικού παραλόγου», η Ζέτη Φίτσιου συνεχίζει να μας προσφέρει ένα πρόσφορο έδαφος για ενδοσκόπηση και προβληματισμό πάνω στην εμπειρία της σύγχρονης ζωής.

Φωτογραφίες: Διονύσης Κούτσης
Σχεδιασμός αφίσας: Μαριέττα Μπιτσακάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Τζίτζι Μιχαηλίδη

Digital Media ManagerΑνδρέας Κυριακάκης
Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

Η ηχογράφηση έγινε στο STUDIO PRAXIS

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ, ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.