Το Μαγικό σεντούκι

Διάρκεια: 60' -70'
Κείμενο: Μεράβογλου Έφη
Σκηνοθέτης: Μεράβογλου Έφη
Σκηνογραφία: Η ομάδα
Κοστούμια: 92 Art
Φωτισμοί: Στεφανία Μακριαλέα
Μουσική σύνθεση: πρωτότυπη : Αριστέα Ανύση
Ερμηνεύουν: Βίκυ Αμερικάνου, Ειρήνη Κόβα, Αλίκη Λατσίνου, Μαρίζα Μανατάκη
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Κιθάρα/βιολί/γιουκαλίλι/κρουστά: Αριστέα Ανύση

Περιγραφή

Είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο και απευθύνεται σε παιδιά από παιδιά 4 έως 9 ετών. Είναι ένα υπέροχο παραμύθι καθώς εγκαινιάζει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γνώσης. Με έναν περίτεχνο τρόπο, περιπλέκεται η ελληνική Μυθολογία, η γλώσσα μας, οι πλανήτες, οι νότες του πενταγράμμου, οι έννοιες παρελθόν-παρόν-μέλλον, η σημασία της διαφορετικότητας. Οι δημιουργικές ασκήσεις που εμπεριέχονται, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς ώστε να φέρουν τους μικρούς μας φίλους σε μία πρώτη επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη.

Περισσότερα

Το βασικότερο συστατικό μας όμως είναι η δύναμη της αγάπης, η δύναμη που μας ενώνει και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο από χρώματα, έναν κόσμο όπως τον βλέπουν τα παιδιά...έναν κόσμο Αγάπης!

Λίγα λόγια για το έργο μας: Μια φορά κι έναν καιρό ,υπήρχε η ασπρόμαυρη πόλη. Κανένας
άνθρωπος δεν διασκέδαζε, χαμογελούσε, τραγουδούσε ,έπαιζε. Ο ήλιος είχε εξαφανιστεί , ήταν θλιμμένος. Η ιστορία μας όμως ξεκινάει από τα χρόνια τα παλιά, τότε που οι θεοί κατοικούσαν στο Όλυμπο και ο Δίας με την Μνημοσύνη απέκτησαν 9 κόρες. Κάθε φορά που κάποιος ήθελε να γιορτάσει εκείνες βρίσκονταν εκεί. Ο κόσμος ήταν πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Τα είχαν όλα, ώσπου αρκετά χρόνια μετά την Βασιλεία ανέλαβε ένας πολύ κακός άνθρωπος που μισούσε να ακούει χορούς γλέντια τραγούδια, να βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους. Ξεγέλασε τις μούσες , τις μάγεψε και τις φυλάκισε σε ένα μεγάλο κλουβί.

Τις ήθελε δικές του. Εκείνες μέρα με την μέρα μαραζώνανε, οι φωνές τους είχαν χάσει την φρεσκάδα τους και η ζωντάνια τους για ζωή χανότανε. Ο μικρός γιός του Βασιλιά διέταξε να τις μεταμορφώσουν σε κέρματα. Η πόλη μαράζωσε και σκοτείνιασε. Πολλά χρόνια μετά ένα ψαράς βρήκε ένα πουγκί στην θάλασσα και το φύλαξε στο σπίτι του. Ήταν πολύ φτωχός και ανοίγοντας το πουγκί άρχισε να κλαίει. Τα δάκρυα του ζωντάνεψαν τις 9 μούσες . Ο Ψαράς άρχισε να γελά με την καρδιά του .

Οι δουλειές του καλυτέρεψαν απέκτησε χρήματα και οι μούσες ήταν η συντροφιά του. Κλεισμένες σε ένα σεντούκι η μικρή Αννούλα ,η εγγονή του, βρήκε το πουγκί και αποφάσισε πως θα το κάνει δώρο στον ήλιο για να αποκτήσει πάλι το φως του. Ήταν έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο.

Να ξαναγίνει ο κόσμος όπως παλιά!

Στίχοι : Μεράβογλου Έφη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου

Ευχαριστούμε τον κύριο Αργύρη Αμερικάνο για την πολύτιμη βοήθειά του και τις ειδικές
κατασκευές.

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Εργοτάξιον

από 16/09
Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης)
Τηλ: 6983930220 Email: [email protected]

Εισιτήρια: 8 ευρώ | Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων) : 6 ευρώ
Πληροφορίες: Επικοινωνία για σχολεία & ομάδες : 6983930220 Η παράστασή μας μπορεί να ταξιδέψει και στο σχολείο σας.

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 12:00
Κ
Πρόσβαση

Ακριβώς πίσω από τις αφετηρίες των λεωφορείων, στον Σταθμό Δάφνης του Μετρό. Εξυπηρετούν τα λεωφορεία 141,131, 212, 112, 219, 218, 206, 237, 816, 217, 229
Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφη παιδική παράσταση! Ο έντονος διαδραστικός χαρακτήρας της και η πληθώρα των γνωστικών αντικειμένων που πραγματεύεται, κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο! Όλοι ήταν πολύ ευγενικοί! Ήδη έχουμε συστήσει την παράσταση αυτή και σε άλλους γονείς! Σας ευχαριστούμε πολύ! ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ σ' ευχαριστούμε πολύ! Καλή συνέχεια!

  2. Καταπληκτική δουλειά διδασκει τόσο ευχάριστα στα παιδιά γνώσεις που το απολαμβάνουν γιατί συνεχώς ζητάνε από τα παιδιά να συμμετέχουν και τα κρατάει σε ενδιαφέρον για την κόρη μου που όταν είδαμε την παράσταση ήταν 6 ετών ήταν ιδανική το απολαυσε!

  3. "Το μαγικό σεντούκι" είναι μια διαδραστική παράσταση που στόχο έχει να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να διδάξει τα μικρά παιδιά. Οι 9 Μούσες παρουσιάζονται στο λιλιπούτειο κοινό τους και προσπαθούν να το φέρουν σε επαφή με την ιστορία, την ποίηση και τις καλές τέχνες μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Και φαίνεται να το πετυχαίνουν...