Το Μαράκι έκλασε

από 08/11
Διάρκεια: 115'
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθέτης: Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνογραφία: Seven Sisters
Κοστούμια: Seven Sisters
Φωτισμοί: Κώστας Φιλίππογλου
Μουσική: Γιώτα Σερεμέτη(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Ελένη Γκιούρα, Άρτεμις Δούρου, Μαρία Σαρέλη, Γιώτα Σερεμέτη, Βάνα Σλέιμαν

Στα decks η Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Περιγραφή

Η ομάδα Seven Sisters παρουσιάζει την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Επτά γυναίκες επί σκηνής αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου.

Περισσότερα

Από την ομάδα Seven Sisters

«Για όλες εμάς που μας στρίμωξαν σε μια στολή μπαλαρίνας,

ενώ θέλαμε να χορέψουμε ζεϊμπέκικο»

Η ομάδα Seven Sisters παρουσιάζει την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Επτά γυναίκες επί σκηνής αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική Ηλικία. Πέντε οικογενειακές ιστορίες απ’ αυτές που όλοι νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που ακούμε στα δελτία των 8, απ’ αυτές που συμβαίνουν και θα έπρεπε να συμβαίνουν «μακριά από μας». Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που τρώνε μαζεμένοι σε οικογενειακά τραπέζια, που δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν παιδιά, συζύγους και γιαγιάδες. Άνθρωποι που όταν χρειαστεί να πονέσουν, όταν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τη φρίκη, αντιδρούν και αντιστέκονται όπως μπορούν.

Οι Seven Sisters ως γνήσια παιδιά αγίων ελληνικών οικογενειών που πλέον μεγάλωσαν, νιώθουν έτοιμες να αφηγηθούν τις ιστορίες αυτές «έξω από τα δόντια». Χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης, χωρίς δικαιολογίες και - κυρίως - χωρίς ντροπή.

«Είμαστε ΜΑΖΙ».

Με χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά και με πηγαία διάθεση για παιχνίδι, οι Seven Sisters είναι επτά γυναίκες που επιλέγουν να εκτεθούν. Επιλέγουν να σταθούν μαζί απέναντι σε όλα τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ανδροκρατούμενη κοινωνία μας και μέσα από τις ιστορίες που αφηγούνται αφήνουν τις πληγές τους ανοιχτές για να τις δει όλος ο κόσμος. Τολμούν, μέσω της τέχνης του θεάτρου, να διεκδικήσουν ένα περιβάλλον όπου θα χωράνε οι επιθυμίες τους, όπου οι φωνές τους θα είναι ολόδικές τους με αξία πραγματική, όπου θα μπορούν να γκρεμίζουν και να (συν)διαμορφώνουν τοπία, όπου δε θα χρειάζεται πια να αγωνιούν για μιαν έξοδο κινδύνου. Τολμούν να ονειρευτούν έναν κόσμο χωρίς φόβο και διαρκή απειλή.

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Βάνα Σλέιμαν

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμπίνη

Art direction - Video art - Σχεδιασμός αφίσας: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Παναγιώτα Βαρελά, Μαρούλα Καλαμποκιά, Ανδρομάχη Μακρίδου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ανδρονίκη Τσατσαρώνη

Facebook: Seven_7Sisters https://www.facebook.com/seven7sisters7

Instagram: seven.7sisters

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Faust

από 08/11
Καλαμιώτου 11
Τηλ: 210 3234095 Email: [email protected] Website: www.faust.gr

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ
Πληροφορίες: 210 3234095
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-maraki-eklase/

Ημέρες & Ώρες
Δ 20.00
Τ 20.00
Τ
Π
Π
Σ
Κ

1 ΣΧΟΛΙΟ