Το Μαράκι έκλασε

από 09/01 έως 28/02
2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 115'
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθέτης: Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνογραφία: Seven Sisters
Κοστούμια: Seven Sisters
Φωτισμοί: Κώστας Φιλίππογλου, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Μουσική: Γιώτα Σερεμέτη(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Περιγραφή

Η ομάδα Seven Sisters παρουσιάζει την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Επτά γυναίκες επί σκηνής αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου.

Περισσότερα

Για όλες εμάς που μας στρίμωξαν σε μια στολή μπαλαρίνας, ενώ θέλαμε να χορέψουμε ζεϊμπέκικο

Αντλώντας την έμπνευσή τους από την ευθύβολη γραφή της Λένας Κιτσοπούλου και με σήμα κατατεθέν τους τις χρωματιστές φούστες τουτού, οι Seven Sisters κατάφεραν μέσα σε μια δύσκολη για όλ@ μας χρονιά, να δημιουργήσουν και να συστηθούν στο κοινό μέσα από την πρώτη τους ολοκληρωμένη θεατρική δουλειά. Με ιδιαίτερη χαρά αλλά κι ευγνωμοσύνη που «Το Μαράκι έκλασε» έτυχε τόσο θερμής υποδοχής, οι «μπαλαρίνες» της διπλανής πόρτας ανανεώθηκαν και επιστρέφουν στη σκηνή του Faust Bar Theatre Arts.

Επτά γυναίκες αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική ηλικία. Ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης. Πρόκειται για πέντε οικογενειακές ιστορίες απ' αυτές που όλοι νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που συμβαίνουν κάπου «μακριά από μας». Άνθρωποι που τρώνε μαζεμένοι σε οικογενειακά τραπέζια, δουλεύουν οχτάωρα σε κατάμεστες δημόσιες υπηρεσίες, μεγαλώνουν παιδιά, έχουν συζύγους και γιαγιάδες. Άνθρωποι ευάλωτοι που κρύβονται κάτω από τραπέζια, άνθρωποι που παραπλανούν χαμογελώντας ή χαμογελούν παραπλανημένοι και πάντως εξακολουθούν να ονειρεύονται. Τους βλέπουμε να πονούν, να ακρωτηριάζουν και να ακρωτηριάζονται συναισθηματικά, να αφήνονται στα σκοτεινότερα των ενστίκτων τους και μπλεγμένοι καθώς είναι στο κουβάρι της ζωής να αναπαράγουν σαν αναπόδραστο μοτίβο τη βία και την κακοποίηση.

Οι Seven Sisters ως γνήσια παιδιά αγίων ελληνικών οικογενειών που πλέον μεγάλωσαν, αφηγούνται αυτές τις ιστορίες «έξω απ’ τα δόντια». Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά κυρίως με όχημα το «ΜΑΖΙ». Είναι επτά γυναίκες που στέκονται «μαζί» πάνω στη σκηνή, αφηγούνται «μαζί», αναπνέουν «μαζί».

’’Οι ιστορίες που θα σας πούμε ακουμπάνε μέσα μας, μιλάνε για το παιδί που υπήρξαμε, μιλάνε στο παιδί που μεγάλωσε πια, αλλά που πάντα θα φέρει μέσα του κάτι από το τότε’’.

Video art - Σχεδιασμός αφίσας: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Προβολή - Επικοινωνία: Ανδρονίκη Τσατσαρώνη

Facebook: Seven_7Sisters

Instagram: seven_7sisters

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Faust

από 09/01 έως 28/02
Καλαμιώτου 11
Τηλ: 210 3234095 Email: [email protected] Website: www.faust.gr

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 ευρώ
Πληροφορίες: 210 3234095
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-maraki-eklase-1/

Ημέρες & Ώρες
Δ 20.00
Τ 20.00
Τ 20.00
Π
Π
Σ
Κ

4 ΣΧΟΛΙΑ