Το Μαύρο Κουτί

Αρχείο Παίχτηκε από 10/01/2022 έως 08/02/2022
στο Αργώ
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Γιώργος Ηλιόπουλος
Σκηνοθέτης: Ευθύμης Μπαλαγιάννης
Σκηνογραφία: Αμαλία Αντώνη
Κοστούμια: Αμαλία Αντώνη
Φωτισμοί: Χρήστος Μπαλαγιάννης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαχαρίου
Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Μιχελής, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Ειρήνη Καζάκου, Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου, Νίνα Έππα

Περιγραφή

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου Θέαση παρουσιάζει «Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Περισσότερα

«Μια ιστορία για την βαθιά σχέση πατέρα και γιού… γεμάτη ανατροπές.»

 

Λίγα λόγια για το «Το Μαύρο Κουτί»:

Ο Πέτρος, ένα επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, να επιστρέψει στην απομακρυσμένη γενέτειρα του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει.

Η επιστροφή του εκεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις φοβίες του και τα φαντάσματα του παρελθόντος του· ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά, που αναδύεται ξανά μέσα από ένα «Μαύρο Κουτί», όπου οι ψευδαίσθησεις, τα όνειρα και οι εφιάλτες εναλλάσσονται μανιωδώς οδηγώντας τον στα όρια της παράνοιας. Η μεγάλη σύγκρουση με τον πατέρα του θα οδηγήσει είτε στην καταστροφή, είτε στην λύτρωση του.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έγραψε ένα έργο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. Το «Μαύρο Κουτί» είναι ένας καθρέφτης, όπου όλοι βλέπουμε τις διαδοχικές όψεις του εαυτού μας και της ίδιας μας της ζωής.

Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώργος Κουσκουλής

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Artwork: Άρης Σομπότης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Παραγωγή: Θέαση

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Το Θέατρο θα λειτουργήσει ως Αμιγής Χώρος.

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή, είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων 4 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν self test τελευταίου εικοσιτετράωρου.

Χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Βίντεο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν.. Η σχέση πατέρα-γιού, ανταγωνιστική, μισητή, προβληματική, επικριτική, απορριπτική, και τελικά, στο τέλος της ζωής, και περνώντας χρόνο μαζί στο φευγιό για την άλλη ζωή, μέσα από εφιαλτικά όνειρα, από συγκρούσεις, από ψευδή πραγματικότητα, από το άκουσμα της αλήθειας, ήρθε η ώρα για έκφραση συναισθημάτων, πόνου, αποδοχής, αγάπης. Βαθιά συγκινητική, με εξαίσιες ερμηνείες όλων των ηθοποιών, με επιβλητική μουσική και ήχους, Το κείμενο ήταν απίστευτο, ζωντανό, βγαλμένο απ' την ψυχή, και έφερνε δάκρυα στα μάτια ειπωμένο με σπαρακτικό τρόπο από τους ηθοποιούς. Φοβερή και η σκηνοθεσία. Τα σκηνικά υποστηρίζανε έντονα το έργο τέτοιου τύπου. Από τα λίγα.. Καταχειροκροτήθηκε..