Το περίσσιο παιδί

Ερμηνεύουν: Νικόλας Ανδρουλάκης

Περιγραφή

Τρία χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη της Ντουέντε στην Πάτρα, με την τότε παράσταση να βγαίνει από το θέατρο και να γίνεται ένα με τους περαστικούς, ο Νικόλας Ανδρουλάκης επιστρέφει και καλεί ξανά την αληθινή Πάτρα, την πιο ηλιόλουστη, την πιο αλληλέγγυα, την καλλιτεχνική, τη γεμάτη ζωή, σε μια παράσταση για κάθε ευαίσθητη ψυχή, για κάθε παιδί του κόσμου, για μια κοινωνία συγκινητική στην πράξη.

Περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Με αφορμή το βαθιά βιωματικό αλληγορικό παραμύθι του Θανάση Τριαρίδη, θα συνδιαμορφωθεί ένα δίωρο φιλοσοφικό και καλλιτεχνικό σεμινάριο στην ασκητική μεθοδολογία που αναπτύσσουν ο δημιουργός και η ομάδα τα τελευταία χρόνια, για ένα στοχαστικό παιχνίδι, στις παρυφές μεταξύ σκηνικής πραγματικότητας και πραγματικής ζωής.

Σημείο συνάντησης στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου, έξω από το Θέατρο Act στις 16:00.

Στις 18:00 θα ακολουθήσει το έργο, στο θέατρο Act.

Συνολική διάρκεια 16:00-19:30

Να μην τους παίρνει ο ύπνος. Να μπαίνουν να ψάχνουν αν αυτά που είδαν στην παράσταση είναι αλήθεια, αυτός αξίζει να είναι ο στόχος

~ Θανάσης Τριαρίδης

Το Περίσσιο Παιδί του αγαπημένου συνταξιδιώτη και θείου μας, ψυχικά, Θανάση Τριάριδη, ένα αλληγορικό παραμύθι για τα εκατομμύρια παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά σε συνθήκες σαν αυτές που βλέπουμε στην καρδιά του πολέμου στην Ουκρανία, ως μία καθημερινή, ισόβια, κανονικότητα εξαθλίωσης κι εξανδραποδισμού.

Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει βιώσει το ταξίδι στην συγκινητική περιπέτεια της διακρατικής υιοθεσίας και τα τελευταία χρόνια είναι εμπνευστής και καθοδηγητής για πολλές νέες οικογένειες που τολμούν μια τέτοια επαναστατική πράξη αγάπης. Μια τέτοια οικογένεια αλληλεγγύης και συγκίνησης θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κι εμείς στη σκηνή και στη ζωή. Σε ένα προσωπικό και συλλογικό πείραμα, σε μια συνθήκη πραγματικότητας πιο γενναία κι αλληλέγγυα από ποτέ ως τώρα. Παντελώς απροετοίμαστοι για μια τέτοια ευθύνη κι όμως πανέτοιμοι από τη γέννα μας, όλοι μαζί, θεατές ερμηνευτές, σε μια μεγάλη φαμίλια υπό διαμόρφωση. Σε ένα καλλιτεχνικό έργο που θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να ταξιδέψει σε σχολεία, σε αμφιθέατρα, σε φορείς, σε γειτονιές, σε όλη την πόλη, τη χώρα κι ίσως παραπέρα, τα ερχόμενα χρόνια. Όσο υπάρχουμε οι ζωντανοί.

~ Καλλιτεχνική Συμμορία Ντουέντε

Facebook Page Ντουέντε: https://www.facebook.com/DuendeArtGang

Instagram Ντουέντε: https://www.instagram.com/duende_art_gang/

Φωτογραφίες