Το Ψυγείο-0οC

Αρχείο Παίχτηκε από 01/11/2017 έως 28/12/2017
στο 104
Διάρκεια: 80΄
Συγγραφέας: Αμπρίλ Θαμόρα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθέτης: Ράνια Νικολούλη
Σκηνογραφία: Ιωάννα Κατσιαβού
Κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ερμηνεύουν: Μάνθος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Λεβαντής

Περιγραφή

Το κρεοπωλείο στο οποίο εργάζονται ο Χουάν και ο Σέλιο γίνεται στόχος ληστών ένα βράδυ Σαββάτου. Έπειτα από διαμάχη με τους ληστές καταλήγουν οι δυο τους κλειδωμένοι στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και με το χρόνο να κυλά αντίστροφα, τα σώματά τους υπόκεινται σε μια θανατηφόρα δοκιμασία. Μια δοκιμασία, που διαταράσσει τη μεταξύ τους σχέση, αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη.

Περισσότερα

Αμπρίλ Θαμόρα

(με τη συμβολή του Σέρχιο Καμπαγιέρο)

Υπάρχει άραγε διέξοδος;

Ήρθε η στιγμή για να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Η απειλή του θανάτου ενισχύει την ανάγκη για μια ύστατη εξομολόγηση. Η ζωή τους ξεδιπλώνεται μπροστά τους και εκείνοι προσπαθούν να την κατανοήσουν, να την αιτιολογήσουν, να την εκφράσουν. Να μιλήσουν για όσα δεν βρήκαν ποτέ το θάρρος να πουν, να ξεγυμνωθούν, να αγκαλιαστούν, να αποδεχτούν, να γίνουν αυτό για το οποίο γεννήθηκαν, άνθρωποι.

Η συγγραφέας παρουσιάζει το σκληρό κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ευρώπης : ανεργία, μοναξιά, μετανάστευση, έλλειψη επικοινωνίας, τη δυσκολία της καθημερινότητας, τα talent shows, τα ανεκπλήρωτα όνειρα που απομονώνουν και κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν με θηρία.

Κινησιολογία: Μαριάννα Τσαγκαράκη
Πρωτότυπη μουσική: Παναγιώτης Νικολακόπουλος
Επεξεργασία ήχων: Σωτήρης Καναρέλης
Video art: Αγγελίνα Βοσκοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνια Δαμουλιάνου
Δημόσιες σχέσεις: Χάρης Μαραγκός
Φωτογραφία: Δημήτρης Τριανταφύλλου
Make up artist: Βασιλική Τσιότα
Trailer παράστασης: Στέλιος Δάγκας
Μουσική διδασκαλία: Εύα Θωμοπούλου
Φωτογραφίες αφίσας: Νικόλας Σταυρόπουλος
Γραφιστικά: Παναγιώτης Διαμαντούλης

Από την Ομάδα Γέφυρα

Βίντεο

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλές γιορτές σε όλους. Εξαιρετική παράσταση. Και για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα ότι θα ενθουσιαστώ τόσο πολύ. Η σκηνοθεσία της κ.Νικολούλη απίστευτη και η ερμηνεία των 2 ηθοποιών (Καλαντζής-Λεβαντής) εξαιρετική. Απέδωσαν την αδερφική σχέση πολύ ρεαλιστικά. Ο φωτισμός και η μουσική πραγματικά συνέβαλαν στο νιώθει ο θεατής όντως κλεισμένος σε ένα ψυγείο. Θρίλερ, δράμα αλλά κ κωμικό στοιχείο εναλλασόμενα διαρκώς. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια που στάθηκε η αφορμή να πάω για πρώτη φορά στο 104 (δεν είχε τύχει ως τώρα) και που παρακολούθησα αυτό το θεατρικό διαμαντάκι. Πραγματικά (και) οι "μικρές" θεατρικές παραγωγές αξίζουν την στήριξη και την αγάπη όλων μας.

  2. Ταιριαστή με την κρύα νύχτα της Τετάρτης, το έργο Το Ψυγείο-0οC ξεκίνησε γύρω στις 9 και μισή. Δυο αδέρφια εγκλωβισμένα στο εσωτερικό ενός ψυγείου κρεοπωλείου βιώνουν μια σειρά αντιφατικών συναισθημάτων, συγκρούονται, ελπίζουν, απογοητεύονται, εξομολογούνται μυστικά, φοβούνται το θάνατο που έρχεται. Στο πλαίσιο αυτό οι δυο ηθοποιοί καλούνται να ανταποκριθούν ερμηνευτικά σε ρόλους που αλλάζουν συνεχώς και τελικά καταφέρνουν με πειστικότητα να αποκαλύπτουν νέες πτυχές των χαρακτήρων που υποδύονται όποτε αυτό χρειαστεί. Σκηνοθετικά η παράσταση ήταν άρτια, με καλό ρυθμό και πρωτότυπο επίλογο. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.