Το Τάβλι

Αρχείο Παίχτηκε από 28/10/2022 έως 27/11/2022
στο Θέατρο "Τ" (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 75’
Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μαυρόπουλος
Σκηνογραφία: Εύα Κουρελιά
Κοστούμια: Εύα Κουρελιά
Φωτισμοί: Γιώργος Μιχαλάκος
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Φώντας), Χρήστος Τσάβος (Κόλιας)

Περιγραφή

«Το Τάβλι», το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη και ένα έργο-σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, ανεβαίνει από τις 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τ, σε μια παράσταση που συνδέει τους 50άρηδες του χθες με τους 30άρηδες του σήμερα. Τη νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου MONKS σκηνοθετεί ο Γιάννης Μαυρόπουλος, ενώ επί σκηνής στους ρόλους του Φώντα και του Κόλια συναντάμε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον Χρήστο Τσάβο να αναμετρώνται με τις πάντα επίκαιρες αγωνίες και εμμονές του νεοέλληνα.

Περισσότερα

Κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι, ο δαιμόνιος Φώντας προσπαθεί να πείσει τον γαμπρό του, Κόλια, να ακολουθήσουν ένα παράτολμο, αμοραλιστικό αλλά και εξωφρενικά ουτοπικό σχέδιο για να «πιάσουν την καλή» και να βγουν από το κοινωνικό και οικονομικό τους αδιέξοδο. Η απελπισμένη ανάγκη τους για μια καλύτερη ζωή είναι τόσο μεγάλη, που θα γκρεμίσει κάθε ηθικό φραγμό: δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τη σύζυγο του Κόλια και αδερφή του Φώντα ως ερωτικό «δόλωμα» για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να πραγματώσουν το μεγάλο τους όνειρο.

 

Σε μια εποχή που το κυνήγι του εύκολου χρήματος είναι μέρος της ποπ κουλτούρας και η απόκτησή του προβάλλεται ως λύση στα προβλήματα μιας ολόκληρης γενιάς, το προφητικό «Τάβλι» του Κεχαΐδη φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ και προσκαλεί τους θεατές σε μια παρτίδα, στην οποία παίζονται τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις δύο ανθρώπων που ψάχνουν απεγνωσμένα να πιαστούν από κάπου για να γίνουν επιτέλους κάποιοι.

 

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ηχητική επιμέλεια: Μάριος Αποστολακούλης

Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Κουκότα

Trailer: Ανθούλα Αηδώνη

Φωτογραφίες: Zafiris Photography (Ζαφείρης Σαλμανλής)

Ιδέα αφίσας: Εύα Κουρελιά

Γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Χίντζιος

Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου MONKS

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

  • Στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για την παραχώρηση σκηνογραφικού υλικού.
  • Στους χορηγούς της παράστασης: Ηλιοτρόπιο καφέ-μπαρ, Arithmetica φοιτητικά μαθήματα, Little Big House, Euromedica Γενική Κλινική, Choureal, Visual Advertising, 11 Grey (creator’s lab).
  • Στους χορηγούς επικοινωνίας της παράστασης: Κοσμοράδιο, Κοσμοράδιο Χαλκιδικής, Στο Κόκκινο 91.4, TV100, FM100, FM6, Ράδιο Σάρωθρον, Shook Radio 104.4, Parallaxi, Citymag, Karfitsa, Τύπος Θεσσαλονίκης, TyposThes.gr, The Opinion.gr, Rejected.gr

Φωτογραφίες

Βίντεο