Το τέρας

Αρχείο Παίχτηκε από 16/05/2022 έως 17/05/2022
στο Εμπρός
Διάρκεια: 75' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Μιχάλης Καλιότσος
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Καλιότσος
Σκηνογραφία: Μιχάλης Καλιότσος
Κοστούμια: Μιχάλης Καλιότσος
Φωτισμοί: Μιχάλης Καλιότσος
Κίνηση: Μάνια Καραβασίλη
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μαράκης, Νεκτάριος Παπαλεξίου

Περιγραφή

Το Τ Ε Ρ Α Σ του Μιχάλη Καλιότσου είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο και συγχρόνως σκληρό γι αυτό και προσθέσαμε άλλες δύο νέες ημερομηνίες, στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για όσους δεν μπόρεσαν η για όσους θα ήθελαν να το ξαναδούν!!

Περισσότερα

Η υγρασία, η βροχή, το negative στην ανάμνηση, η σκέψη που γίνεται στο σκοτάδι με κλειστό παράθυρο! Δύο άντρες ο Άρης και ο Κρις διαπραγματεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.
Ο Κρις επισκέπτεται τον Άρη στο σπίτι του (σε ένα υπόγειο) με σκοπό να δώσει ένα τέλος στη γνωριμία τους και να του ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Ανάμεσά τους μια γυναίκα-μάνα που αδυνατεί να κατανοήσει την έννοια της διαφορετικότητας!
Με στοιχεία εγκλεισμού και κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας τα πρόσωπα του έργου έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό ενώ πάντα ένα τέρας παραμονεύει στο σκοτάδι και επηρεάζει τα όσα συμβαίνουν στο υπόγειο.
Το έργο αναφέρεται στους ανθρώπους που έχουν μπει στο περιθώριο για τις επιλογές τους και εξαιτίας του αποκλεισμού τους πολλές φορές δημιουργούν τέρατα στη φαντασία τους, φοβίες, και ανασφάλειες. Κάθε δάχτυλο που σε κρίνει είναι και ένα μικρό Τέρας που σε σπρώχνει στο σκοτάδι. Στο τέλος ο ήρωας ελευθερώνεται γιατί έχει επιθυμία να ζήσει και να προχωρήσει μπροστά. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά η παράσταση αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: να δώσει, σε κάποιον που έχει νιώσει έτσι, μια μικρή δόση αυτοπεποίθησης να αφήσει πίσω του ότι τον σκοτώνει και να βγει στο φως, στην ζωή που θα τη χτίσει με τους δικούς του όρους.
Να διώξουμε τα τέρατα που μας κρατούν στο σκοτάδι.
Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Έγραψα μια ιστορία με 2 πρόσωπα που εκπροσωπούν κατά μία έννοια τα πρότυπα άντρας-γιος-μητέρα. Λένε ότι από τη στιγμή που κόβεται ο ομφάλιος λώρος το μωρό αντιμετωπίζει την ζωή μόνο του. Και πολύ καλά φρόντισε η φύση να γίνεται έτσι. Ας αφήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να αναπνέουν μέσα από την δική τους ζωή τα δικά τους όνειρα την δική τους προσωπική ταυτότητα. Η αποδοχή της οποιασδήποτε σεξουαλικότητας κυρίως από την πλευρά της μητέρας προς το παιδί μπορεί να είναι και το μυστικό για μια ισορροπημένη κοινωνία.
Β' βοηθός σκηνικού: Νάρκισσος Σκαρλάφτης
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής
Ηχητικό Περιβάλλον: Κώστας Στεργίου (STER)
Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Video Post Production Trailer: Μανώλης Πετρής
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώργος ΒαχάρηςFacebook Page:
https://www.facebook.com/%CE%A4-%CE%95-%CE%A1-%CE%91-%CE%A3-103733045500487

Φωτογραφίες