Το τρύπιο βαρέλι

Συγγραφέας: Θεοδοσης Πελεγρίνης
Σκηνοθέτης: Άννα Σωτρίνη
Σκηνογραφία: Πάγια Βεάκη
Κοστούμια: Πάγια Βεάκη
Φωτισμοί: Άννα Σωτρίνη
Ερμηνεύουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Γιάννης Παπαθύμνιος

Φιλική συμμετοχή στα video art, Χρήστος Κάλλοου.

Περιγραφή

Η Ατρειδών Κύκλος ανακοινώνει την επανάληψη της παράστασης Το Τρύπιο Βαρέλι του Θεοδόση Πελεγρίνη, σε σκηνοθεσία, Άννας Σωτρίνη που θα παρουσιαστεί μέσω streaming το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Απριλίου, στις 20.30.

Περισσότερα

Οι θεατές που αντιμετώπισαν πρόβλημα στη σύνδεσή τους το προηγούμενο Σάββατο, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκ νέου την παράσταση χωρίς αντίτιμο.

Σας περιμένουμε στο νέο μας ταξίδι...

το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Απριλίου, στις 20.30, μπορείτε να παρακολουθήσετε την streaming θεατρική παράσταση «Το τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη στην παρακάτω διεύθυνση:

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Σ΄ έναν κόσμο που η κοινοτοπία τρέφεται από τις σάρκες της κι από το υλικό της ανούσιας ανθρώπινης καθημερινότητας, το έργο, το «Τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη, αποτυπώνει το άνευ ουσίας νόημα της ύπαρξής μας.  Μια φιλοσοφική ιδέα  για το πως καθορίζουν τα ασήμαντα περιστατικά την ουσία της ζωής μας.

Το Τρύπιο Βαρέλι είναι μια «γκρίζα κωμωδία» με «χάρτινους»  ήρωες, τόσο αληθινούς και συνάμα τόσο ανυπόστατους που λες και ξεπηδούν από της σελίδες ενός κόμικ για να μας διηγηθούν την ιστορία του Τίποτα. Είναι το παράλογο και το γκροτέσκο που αναδύεται μέσα από τις ζωές των μεγαλουπόλεων. Μέσα από τους αυτοεγκλεισμούς μας στους τέσσερεις τοίχους των διαμερισμάτων μας. Την  τιποτολαγνεία μας, την  έλλειψη ουσιαστικών ενδιαφερόντων μας.
Ένα θεατρικός καθρέφτης που μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας και την ύπαρξή μας. (Συμπτωματικά μοιάζει πολύ με αυτό που βιώνουμε και στις μέρες μας.)

Ο Μάκης και ο Λάκης, δυο μεσήλικες και παραπάνω ίσως, για τους οποίους δεν ξέρουμε τίποτα (ποια είναι η σχέση τους, ποιο είναι το παρελθόν τους, ποιος είναι ο χαρακτήρας τους, ποια είναι η ταυτότητά τους), ζουν μόνοι τους στο σπίτι τους ήσυχα με την πλήξη να τους τριγυρίζει. Δεν θέλουν να την σκέπτονται, αλλά είναι υποχρεωμένοι να την ζουν.

Γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και εκείνη της σιωπής.

… «- Έχεις ανησυχία για το μέλλον της φυλής μας;

- Ανησυχία;  Απλή περιέργεια για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
- Στο τέλος της. Ό,τι αρχίζει, κάποτε τελειώνει»…

 

Video art – Φωτογραφίες- flyer: Ευάγγελος Κάλλοου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φιλήμων Ορκόπουλος

Αφίσα: Άγγελος Μπάκας

Φωτογραφίες