Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου

Αρχείο Παίχτηκε από 04/10/2021 έως 12/04/2022
στο Olvio
Διάρκεια: 85' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: ΑβγίΠαπ
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Κανέλλος
Σκηνογραφία: Βαγγέλης Ζιλέλης
Κοστούμια: Βαγγέλης Ζιλέλης
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Μουσική σύνθεση: Νικηφόρος Χρυσολωράς
Κίνηση: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Ερμηνεύουν: Χάρης Αγγέλου, Αντώνης Αντωνάκος, Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Λίνα Καμπούρογλου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Μαριάννα Λαγουρού, Βασίλης Πουλάκος, Τάκης Σακελλαρίου, Χαρά Τσιτομενέα, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Λήδα Χατζή

Φιλική συμμετοχή: Ζακ Σούσης

Περιγραφή

Νέος κύκλος παραστάσεων από την 1η Φεβρουαρίου για την ξεκαρδιστική σάτιρα «Το Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» στο θέατρο OLVIO, όπου οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου επιμένουν να βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα χωρίς δισταγμούς, κάνοντας την πολιτική σάτιρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Περισσότερα

Έργο με ξεχωριστή ταυτότητα που η συγγραφέας ΑβγίΠαπ εμπνεύστηκε από την ελληνική μυθολογία και ταίριαξε απολύτως σουρεαλιστικά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο -και ατού τον έμμετρο λόγο- δημιούργησε μια ξέφρενη κωμωδία που “πατάει” με το ένα πόδι στο... “κάποτε” και το άλλο στο “σήμερα”, γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα...

Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών, συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η “συζήτηση” όμως εκτροχιάζεται πολύ νωρίς και καθώς τα... πολύ λερωμένα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι, αν μη τι άλλο... τραγελαφικές! Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον!

Με ένα εξαιρετικό καστ δεκατριών ηθοποιών, το "Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου" δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ!

Το "Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου" της ΑβγίΠαπ τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης κι έλαβε το 3ο Βραβείο στο Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής το 2018, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης που διενεργείται με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

* Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη

Φωτογραφίες