Βασιλιάς Βαγγέλης ΙΙ ο Λεβεντόκαρδος

Αρχείο Παίχτηκε από 04/02/2023 έως 08/04/2023
στο Παραμυθίας
Συγγραφέας: Ηλίας Γραμματικογιάννης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Τριανταφύλλου
Ερμηνεύουν: Αριάδνη Αναστασοπούλου (Πριγκίπισσα Μαρίκα, η Καπατσωτάτη), Μιχάλης Κατσούδας (Σωτηράκης, ο Ανακατώστρας), Λευτέρης Πασπαράκης (Στέλιος, ο Γενναίος), Βαγγέλης Σαλβάνος (Βασιλιάς Βαγγέλης ΙΙ, ο Λεβεντόκαρδος)

Περιγραφή

Ο Βασιλιάς Βαγγέλης ΙΙ o Λεβεντόκαρδος της πόλης κράτους των Σεπολίων έχει εμπιστευτεί την παρακολούθηση των σημαντικών υποθέσεών του στον εξ απορρήτων αυτιστικό Σωτήρη, που, αν και είναι κοινωνικά απροσάρμοστος, έχει απίστευτη ικανότητα φωτογραφικής μνήμης και IQ 172. Ο Βασιλιάς Βαγγέλης προχωρεί σε πολεμικές προετοιμασίες εναντίον του Πειραιά και χρησιμοποιεί τον Σωτήρη για να κερδίσει τον πόλεμο. Τον Σωτήρη προσεγγίζει η ξαδέρφη του βασιλιά, Πριγκίπισσα Μαρίκα και προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο βασιλιάς έχει εξαρτηθεί πάνω του. Προσπαθεί να τον βοηθήσει να νιώσει λίγο συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή. Σκοπός της, να εκμαιεύσει πληροφορίες από τον Σωτήρη για τον πόλεμο. Ο πόλεμος ξεσπά.
Το βασίλειο βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Περισσότερα

Η σπαρταριστή και εύθυμη κωμωδία του Ηλία Γραμματικογιάννη «Βασιλιάς Βαγγέλης ΙΙ o Λεβεντόκαρδος» έρχεται να προσφέρει ποιοτικό γέλιο στο φιλοθεάμον κοινό από τις 4 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παραμυθίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου.

Το έργο γράφτηκε στα πλαίσια της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022) με εισηγητές τους Θανάση Τριαρίδη και Μάνο Κουνουγάκη και τώρα «ανοίγει» τα φτερά του για να το απολαύσουν και οι θεατές!

Ένας θίασος νέων και ταλαντούχων ηθοποιών σε μία παράσταση, που υπόσχεται γέλιο και σάτιρα με τον πιο έξυπνο τρόπο!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Βασιλιάς Βαγγέλης: Άκου Σωτηράκη να μαθαίνεις, γιατί έχουμε και ένα πόλεμο να κάνουμε. Η αγάπη έχει καλοσύνη, αυτός που αγαπάει δεν κάνει τον κόκορα στους άλλους, είναι κύριος, δεν είναι εγωιστής, ούτε αρπάζεται εύκολα. Όλα τα αγαπάει, όλα τα ανέχεται, σ' όλα ελπίζει και όλα τ’ αντέχει. Το ‘πιασες;

Σωτηράκης: Το ‘πιασα κυρ – Βαγγέλη.

Βασιλιάς Βαγγέλης: Έλα να σου δώσω μια σφιχτή αγκαλιά ρε μπαγλαμά. Άντε έλα.

 

Φωτογραφίες- Video: Ορέστης Δικαίος (Στούντιο Ντορ 9)

Φωτογραφίες