Ξαφνικά "μετά" το καλοκαίρι

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2017 έως 14/05/2017
στο Φάμπρικα - Τεχνοχώρος
Διάρκεια: 70'
Κείμενο: Ονειρόδραμα
Σκηνοθέτης: Ονειρόδραμα
Ερμηνεύουν: Πέννυ Καλαφατάκη – Χριστίνα Μουδάτσου – Βασίλης Παπαλαζάρου

Περιγραφή

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Τέννεσυ Ουίλιαμς "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι". Οι δύο γυναίκες μετά τον θάνατο του Σεμπάστιαν και μετά από το περσινό καλοκαίρι θα βρεθούν τρόφιμοι στο ψυχιατρείο. Καταλυτικό πρόσωπο εκεί ένας (άνδρας), θα τις τοποθετήσει μέσα σε ένα (σιδερένιο κλουβί) και οι δύο γυναίκες σαν άγρια θηρία θα παλέψουν, θα αναμετρηθούν με τον ίδιο τους τον εαυτό, θα δώσουν έναν αγώνα ισχύος και επιβίωσης, που θα οδηγήσει στη λύτρωση ή στο μόνιμο τέλμα τους.

Περισσότερα

How did saint Sebastian die? Αυτό το ερώτημα από το ποίημα του Τένεσσυ Ουίλιαμς, που έγραψε για το "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" και στοιχειώνει δύο γυναίκες: τη μητέρα του Σεμπάστιαν, τη Βιολέτα Βέναμπλ και τη ξαδέρφη του Κάθρην.

Η κάθε μία έχει να πει την δικιά της ιστορία για τον (Σεμπάσταν) τον ήρωα του έργου, που ποτέ δεν θα εμφανιστεί στη σκηνή για να μάθουμε την αλήθεια.

Οι εμμονές των δύο γυναικών για το πρόσωπο αυτό, τα μυστικά του, τη ζωή του και τον θάνατο του, θα τις φέρουν αντιμέτωπες την μία απέναντι στην άλλη.

Η παράσταση μέσα από την έρευνα επικεντρώνεται τόσο στο ψυχολογικό πλαίσιο των ηρώων, σε αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, στην ποιητικότητα του λόγου, την πάλη των τάξεων και την ομοφοβική στάση της εποχής. Στοιχεία, που απασχολούν το σήμερα και την κατανόηση ενός σπουδαίου έργου.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ονειρόδραμα
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Μουσική: Ονειρόδραμα
Φωτογραφίες – Αφίσα: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Επικοινωνία: Καλαφατάκη Πέννυ – Βασίλης Παπαλαζάρου