Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Αρχείο Παίχτηκε από 04/11/2017 έως 01/04/2018
στο Άλφα
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Κάρλο Γκολντόνι
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα
Σκηνοθέτης: Κώστας Γάκης
Σκηνογραφία: Βασιλική Σύρμα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Κώστας Γάκης
Ερμηνεύουν: Δρακόπουλος Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Κοψιδάς Γιώργος, Λιλικάκης Σταύρος, Μανιατάκου Λήδα, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Παπουτσάκη Κατερίνα, Φιλιός Άκης

Περιγραφή

Η Ομάδα Ιδέα, μετά τις δύο μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τις παραστάσεις «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» και «Το Δέντρο του Οιδίποδα», θα παρουσιάσουν την προσεχή χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα, την καλύτερη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων».

Περισσότερα

Σε μια εποχή εξυπηρέτησης συμφερόντων και χρεών, εμείς αποφασίσαμε να (εξ)υπηρετούμε την τέχνη της κωμωδίας, να (εξ)υπηρετήσουμε  τους κώδικες του πιο ξέφρενου θεατρικού είδους, της Commedia dell’ arte, να (εξ)υπηρετήσουμε τον Goldoni και ταυτόχρονα να (εξ)υπηρετήσουμε τις ψυχές μας και την εποχή μας.

Οι υπηρέτες το κατάλαβαν πια πώς είναι υπηρέτες. Το νιώσαν στο πετσί τους και δεν ξέρουν (ακόμα) τι να κάνουν με αυτή τη συνειδητοποίηση. Γι αυτό κάνουν  θέατρο. Θα μπορέσει κάποιος με τη μάσκα του υπηρέτη να γκρεμίσει την σκουριασμένη τραμπάλα;

Η Ομάδα ΙΔΕΑ ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας.

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή, Ανθή Φουντά
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

Βίντεο

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....ΧΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΙΑΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ...Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΜΠΙΜΠΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.ΤΟΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΝΔΟΛΕΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ..ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ...ΣΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ.ΤΟ ΣΥΣΤΥΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....ΟΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

  2. Εξαιρετικη παρασταση, πολυ ξεχωριστη και ιδιαιτερη! Ευστοχες ατακες και πολυ καλες ερμηνείες απο τους ηθοποιούς! Ο Κωνσταντίνος Μπιμπης εκλεβε την παράσταση, αλλα και η Κατερινα Παπουτσακη ηταν εξαιρετικη!!

  3. Το κλασικό έργο του Γκολντονι με πολλά σύγχρονα στοιχεία. Όμως τις τόσες ανατροπές κάποια στιγμή δεν της προλαβαίναμε. Και τα σκηνοθετικά ευρήματα όχι πάντα πετυχημένα. Ο Μπιμπης και πάλι κλέβει την παράσταση.

  4. Ευχαριστούμε Θεατρομανια για την πρόσκληση! Μια ξεχωριστή παράσταση, σε έναν προσεγμένο χώρο. Μια παράσταση μέσα στην άλλη ως εύρημα για την κλασική κωμωδία του Γκολντόνι, που όμως κάποιες φορές κούραζε ή μας μπέρδευε από το κύριο έργο. Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί, ξεχωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Μπιμπή!!

  5. Πατώντας επάνω στην αυτοσχέδια λαική κωμωδία της αναγεννησιακής Ιταλίας δημιουργείται μια αντισυμβατική φρέσκια παράσταση. Πολλά ευρήματα (ξεχώρισα τις γόνδολες), μια παράσταση μέσα σε μία άλλη. Εξαιρετικοί ηθοποιοί, μια ακόμη καλή παραγωγή της ομάδας Ιδέα.