Πρεμιέρα για "Το ψωμί της Νινευί"

ah4a9931

Το ψωμί της Νινευί των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη

Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς

 ΕΩΣ 31.01.2017

Συγκίνηση, αναστεναγμός και ένα μεγάλο χειροκρότημα για το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη. Το ψωμί της Νινευί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πρεμιέρα της παράστασης, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ο Σταύρος Ζαλμάς και η Λήδα Πρωτοψάλτη, εξαιρετικό δίδυμο, ταξίδεψαν τους θεατές, εκεί όπου συναντώνται οι πρόσφυγες του χθες και του σήμερα.

Γιατί το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της  Νουρ και του Σαμίρ, να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς, που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της.

ah4a9943

«Με σκηνικό χώρο το φως των πολυελαίων και τη λάμψη των μαρμάρων του πολυτελούς φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την ιστορία του ίδιου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αλλά και την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς». Δημήτρης Μυλωνάς

 ah4a9951

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

τηλεφωνικό κέντρο: 210 4143310

e-mail: [email protected]

site:www.dithepi.gr

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΜε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Μόνο αν το Πιστέψεις…»
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα για την Οικογενειακή Γιορτή (Festen) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών