Συνέντευξη με την Ευτυχία Φαναριώτη για τις παραστάσεις "Σταχτοπούτα" & "Η Παριζιάνα"

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Λιγνού 

Είστε ηθοποιός με εμπειρία στο παιδικό θέατρο, σας ικανοποιεί το επίπεδο του στην Ελλάδα;
Το θέατρο για παιδιά είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό είδος θεάτρου. Ζητάει από τον ηθοποιό να έχει την εγρήγορση της κωμωδίας και την εξωστρέφεια που συναντάμε στα έργα του Αριστοφάνη δηλαδή στην Αττική κωμωδία. Όταν δεν συμβαίνουν οι παραπάνω δεξιότητες  είναι αναμενόμενο το αποτέλεσμα  να μην είναι το ζητούμενο για αυτό και ίσως το θέατρο για παιδιά είναι παρεξηγημένο στη χώρα μας . Μία άλλη δυσκολία του θεάτρου για παιδιά είναι πως όλοι οι συντελεστές χρειάζεται να έχουν ανεβασμένη την ενέργειά τους από νωρίς το πρωί έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της παράστασης( άσκηση σώματος και φωνής).

Φέτος σας βρίσκουμε στη Παριζιάνα και στη  Σταχτοπούτα στο θέατρο  Broadway, τι αποκομίζετε  από το κοινό μετά το τέλος των παραστάσεων;
Η φετινή χρονιά είναι ευλογημένη για μένα .Συμμετέχω σε δύο επιτυχημένες παραστάσεις στο θέατρο Broadway με παραγωγό τον κύριο Μαυρίκιο Μαυρικίου. Η παριζιάνα έκλεψε από την αρχή τις εντυπώσεις  του θεατρικού γίγνεσθαι. Το κοινό αγκάλιασε  με ενθουσιασμό τη διασκευή του έργου που έκανε ο σκηνοθέτης μας Αντώνης Λουδάρος και τις μελωδίες του αγαπημένου Μίμη Πλέσσα και αυτό μας το δείχνει κάθε βράδυ περιμένοντας μετά το τέλος  της παράστασης να μας συγχαρεί και να μιλήσει μαζί μας.Το ίδιο συμβαίνει και στις παραστάσεις της παιδικής σκηνής του θεάτρου ,στη Σταχτοπούτα ,όπου το φουαγιέ γεμιζει με παιδιά, γονείς και δασκάλους που περιμένουν να φωτογραφηθούν με τους ήρωες του παραμυθιού. Οι αγκαλιές και τα ζεστά τους χαμόγελα, μας κάνουν και εμάς χαρούμενους γιατί αισθανόμαστε πώς το αποτέλεσμα της εργασίας, μας έχει δώσει την ανάλογη φροντίδα και αγάπη.

Πείτε μας κάποια πράγματα για τη φετινή συνεργασία σας με το κ. Βουτσά;
Φέτος έχω την τιμή και τη χαρά να συνεργάζομαι με ένα ζωντανό μύθο του θεάτρου και του κινηματογράφου τον κύριο Κώστα Βουτσά. Η αγάπη του κόσμου είναι διάχυτη με χειροκροτήματα κάθε φορά που εμφανίζεται στη σκηνή ως Βασιλιάς στο παραμύθι μας. Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας απίθανος γενναιόδωρος υπέροχος ηθοποιός που σκορπίζει τη χαρά και το γέλιο 'αγαπάει και σέβεται το κοινό του και τους συναδέλφους του . Πάντα ευγενικός στα καμαρίνια και πάντα, κάθε φορά ρώτα " Μήπως ενοχλώ ;" "Κάθεται κανείς άλλος εδώ ;" Τι να πω λοιπόν για έναν άνθρωπο τόσο σεμνό και διακριτικό που μας διδάσκει καθημερινά με το ήθος και το ταλέντο του, παρά το ότι είμαι τυχερή και ευλογημένη να υπάρχω δίπλα του.

Από ότι ξέρω τραγουδάτε υπέροχα , αν έπρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξετε ανάμεσα στην ηθοποιία και το τραγούδι  ποια θα ήταν η επιλογή σας;
Το τραγούδι το αγαπώ από μικρό παιδί  είναι η πρώτη μου επαφή με την τέχνη . Η μουσική  με μάγευε ,με ταξίδευε και με συντρόφευε πάντα στα παιχνίδια μου  στην αυλή του σπιτιού μου . Πάντα τραγουδούσα , σε σημείο που πολλές φορές  συνέβη να μου φωνάξουν οι γείτονες να σταματήσω πια!!  Είχα βλέπετε πλούσιο ρεπερτόριο . Όταν αργότερα άρχισα να ασχολούμαι με την τέχνη του θεάτρου  κατάλαβα ότι υπάρχει στενή, άρρηκτη σχέση μεταξύ των δύο,   μόνο που στο θέατρο είναι πολύ πιο δύσκολο και αν το καταφέρεις, μέσα σε δύο ώρες να αγγίξεις στην καρδιά εκείνου που σε βλέπει - και αυτή είναι η μαγεία του - ενώ  το τραγούδι είναι άμεσο , καταλυτικό , μπορεί να τον συγκινήσει από τα πρώτα δευτερόλεπτα . Από την άλλη,  θεωρώ πως θέατρο και τραγούδι  βαδίζουν μαζί, χέρι-χέρι  και το ιδανικό μου θα ήταν να βρίσκομαι συχνά σε παραστάσεις που παίζω και τραγουδάω είτε πρόκειται για musical ,  τραγωδία,  πρόζα  ή και ανεξάρτητα  να μπορώ με κάποιο τρόπο να εκφράζομαι και στα δύο.

 

Διηθηθείτε μου μια ιστορία από τα καμαρίνια που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη σας.
 Θα σας μιλήσω για την πιο πρόσφατη εμπειρία μου στα καμαρίνια η οποία λέγεται" Παρασκήνιο Σταχτοπούτας" , οι περισσότεροι συνάδελφοι ερχόμαστε τουλάχιστον μία ώρα πριν να ετοιμαστούμε για την παράσταση,  μαζευόμαστε στο μεγάλο καμαρίνι και παίζει ο καθένας το ρόλο του ακατάπαυστα , ακούραστα. Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά μεταφράζονται σε βιντεάκια τα οποία ανεβάζουμε στο Facebook και στο instagram και κάθε φορά φτιάχνουμε και μία καινούργια ιστορία μέσα από τους ρόλους μας.

 

Τα επόμενα επαγγελματικά βήματα σας είναι ανακοινώσιμα;
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας της Ευτυχίας Αργυροπούλου " Η τυχερή σου μέρα "  και τον Μάρτιο θα συμμετέχω στη νέα ταινία της Showtime productions.Όσο για το καλοκαίρι,θα πάμε περιοδεία  και την Παριζιάνα και την Σταχτοπούτα.

Πληροφορίες για την παράστασηΕδώ

Πληροφορίες για την παράστασηΕδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με την Τέτη Λουράκη για την παράσταση "Αγάπης Αγώνας Άγονος"
Επόμενο άρθροΑκρόαση για γυναίκες από το Θωμά Κινδύνη