Συνέντευξη με την ηθοποιό Ρένα Κουμπαρούλη για την παράσταση «Λυσσασμένη μπαλαρίνα»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Αν και νέα στο χώρο της υποκριτικής έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Αυτή την περίοδο την απολαμβάνουμε στο Studio Μαυρομιχάλη κάθε Κυριακή στην παράσταση "Η Λυσσασμένη Μπαλαρίνα". Η Ρένα Κουμπαρούλη μίλησε στο theatromania μ' αφορμή την παράσταση. Εμείς φοράμε τις πουέντ μας και δίνουμε ραντεβού την Κυριακή στο θέατρο! 

Ποια είναι η Λυσσασμένη Μπαλαρίνα; 

 Είναι ένα σύμβολο δύναμης και πάθους για κάθε άνθρωπο που διεκδικεί τα όνειρα του. Που αποζητά την λύτρωση των προσπαθειών που έχει καταβάλει. Δεν δέχεται να αναιρέσει τα πιστεύω της πάρα τις δυσκολίες και αγωνίζεται για τα θέλω της με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Κάποιοι θα την πουν κολλημένη αλλά ίσως να είναι ευτυχισμένη. 

Υπάρχει κάτι για το οποίο θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου " λυσσασμένη"; 

 Είμαι μπορώ να πω  "λυσσασμένη" σε πολλές φάσεις της ζωής μου. Γενικά ζω τα συναισθήματα στο μέγιστο και πιστεύω πως είναι το ζενίθ πολλών συναισθημάτων. Υπάρχει εκεί με το θυμό, με την αδικία, με τον έρωτα ,με το πάθος ακόμα και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Πολλοί άνθρωποι καταπιέζονται και δεν εκφράζουν τη "λύσσα" για κάτι που θέλουν. Το θεωρούν υπερβολικό. Για μένα είναι ο τρόπος να δείξεις πόσο πολύ θέλεις κάτι. Αν δείχναμε λίγο τα δόντια μας και βγάζαμε αυτό που πραγματικά έχει η ψυχή μας τα πράγματα να ήταν καθαρότερα και πιο λυτρωτικά. Όπως έχει πει και ο Τσαρλς Μπουκόφσκι (μια φράση που με συνοδεύει χρόνια) : " Όταν θέλεις κάτι να το θέλεις πολύ. Το λίγο δεν σημαίνει τίποτα και δεν σε ομορφαίνει" 

Πώς αντιμετωπίζετε την νέα κατάσταση στα θέατρα; 

Έχουμε νομίζω προσαρμοστεί όλοι μας στις νέες συνθήκες. Κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να δώσουμε φωνή και σώμα στα έργα μας. Αυτό μόνο θέλουμε.  Δεν μου αρέσει όλη αυτή η κατάσταση με τον διαχωρισμό. Και δεν μιλάω για εμβολιασμένους και μη. Δεν μ' αρέσει να κρίνω. Μιλάω μόνο για ανθρώπους. Θα ήθελα ιδανικά όλοι να μπορούν ξανά να πάνε θέατρο. Έτσι μαγικά. Ρομαντική είπαμε. 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ευτράπελο που σου έχει συμβεί στη σκηνή; 

 Φοράω ένα δερμάτινο μπουφάν και ενώ η παράσταση έχει αρχίσει, συνειδητοποιώ πως έχω βάλει το ένα χέρι μέσα στη φόδρα. Δεν μπορώ να κουνηθώ, είμαι ήδη πάνω στη σκηνή  και ακίνητη. Με έχει λούσει κρύος ιδρώτας καθώς ερχόταν η σκηνή που θα έπαιζα. Φυσικά θα το χρησιμοποιούσα,  δεν ήταν κάτι φοβερό απλά το πιο αστείο είναι πως ήρθε  ενα black out και δεν έχω βγάλει και ξαναβάλει στην ζωή μου πιο γρήγορα μπουφάν. Και φυσικά το έβαλα στο παρατσακ και πάλι λάθος. Πολύ γέλιο. 

Αν χαρακτήριζες τον εαυτό σου με 5 λέξεις ποιες θα ήταν αυτές; 

Ενθουσιώδης, πεισματάρα, ρομαντική, τελειομανής και δραστήρια 

 Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι επίσημο ακόμα. Υπάρχει μια σκέψη να γίνει ένα έργο που δουλεύτηκε λίγο επί καραντίνας αλλά και μία άλλη καινούργια παραγωγή. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια όχι μόνο στο θέατρο αλλά και γενικότερα.  Όλοι φοβόμαστε πως δεν έχει περάσει ακόμα η μπόρα και υπάρχει ακόμα ο φόβος του ρίσκου. Είμαστε ακόμα κάτω από την σκιά ενός υποτιθέμενου lockdown που έρχεται. Θα είναι το σύγχρονο τραύμα μας.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΥβριδικό Διαδικτυακό Σεμινάριο | Διερευνώντας την πρόσληψη των Ατρειδών
Επόμενο άρθροΕπίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»