Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη για την παράσταση "Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς"

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Τι παραπάνω ή διαφορετικό επιχειρεί να πει το έργο αυτό σε σχέση με "Γυάλινο κόσμο" από το οποίο έχει εμπνευστεί;
Mε εφαλτήριο τον «γυάλινο κόσμο», και αφετηρία τον μικρόκοσμο μια οικογένειας, νομίζω ότι η «φωλιά» αγγίζει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις και με πιο ευθείες τομές αναδεικνύει τους ρόλους θύτη, θύματος και χειρισμού που όλοι μας ηθελημένα ή ακούσια , υιοθετούμε!

Πόσο εύκολο σου ήταν να αποδεχθείς αυτό το ρόλο;
Tους ρόλους εννοείς, αφού οι δυο ηθοποιοί υποδυόμαστε και τους τέσσερις χαρακτήρες!

Στην αρχή ήμουν μάλλον σκεπτικός, αλλά όταν διάβασα το κείμενο, δεν μπορούσα να αρνηθώ! Τα λόγια έρεαν και οι χαρακτήρες ήταν συμπαγείς!

Η "εύθραυστη δυσλειτουργική οικογένεια" είναι δημιούργημα της κοινωνίας ή των προσωπικών επιλογών του καθενός;
Kαι τα δύο αν και νομίζω ότι η ζυγαριά γέρνει προς την κοινωνία που μας μετατρέπει σε «κανίβαλους» ανταγωνισμού και κυνηγούς χιμαιρών, κενόδοξων ονείρων και καταπιεσμένων ενστίκτων!

Το κριτήριο επιλογής του ρόλου είναι πάντα προσωπικό ή επηρεάζεσαι και από αυτό που πιστεύεις ότι θέλει να δει το κοινό σου;
Aπόλυτα προσωπικό.

Υπάρχουν επόμενα σχέδια που θα ήθελες να μας πεις;
Ήδη έχω ξεκινήσει πρόβες για ένα άλλο νεοελληνικό έργο, όπου εκεί έχω τον ρόλο του σκηνοθέτη! Είναι η πρώτη μου σκηνοθεσία και είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Πρόκειται για το έργο «CON» των Μάριου Νικολάου και Ανθής Ζαχαριάδου, που θα παρουσιαστεί στο «από κοινού» θέατρο για τέσσερις παραστάσεις στο τέλος Νοεμβρίου! Είναι μια δυστοπική μαύρη κωμωδία, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνιστικό θεατρικό αναλόγιο που διοργάνωσε το ίδιο θέατρο , το καλοκαίρι που μας πέρασε και είχα την επιμέλεια! Ταυτόχρονα ξεκινάω την διδασκαλία υποκριτικής σε κύκλους μαθημάτων στον χώρο « +αίσθημα», του Στέλιου Καλαθά και με το νέο έτος θα ενταχθώ στο δυναμικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, για το ανέβασμα του «ΡΙΧΑΡΔΟΥ Γ´» σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού Πάρι Ερωτοκρίτου!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ