Το θέατρο της Δευτέρας....και της Τρίτης!

Συντάκτρια: Ναντίν Αθανασίου

Πλούσια και φέτος η θεατρική σεζόν στην πρωτεύουσα!

Η Δευτέρα και η Τρίτη, μέρες, που παραδοσιακά ήταν συνυφασμένες με την απουσία της θεατρικής ψυχαγωγίας, έχουν έρθει δυναμικά, τα τελευταία χρόνια, στο προσκήνιο. Ακόμα και αν αρχικά το θεατρικό τους ρεπερτόριο είχε συνδυαστεί με κάτι πιο εναλλακτικό και πειραματικό, τώρα έχουν να μας παρουσιάσουν μερικές από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς. Άλλωστε και τα νέα δεδομένα στον χώρο της τέχνης, που επλήγη βαθιά από την οικονομική κρίση, επέβαλλαν αυτήν την αλλαγή. Μπορούμε πια να απολαύσουμε παραστάσεις, που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Ξεχωρίσαμε πέντε δυνατές θεατρικές εμπειρίες, που περιμένουν να μας γοητεύσουν!!!

1.Στέλλα κοιμήσου

Μετά από 2 πολύ πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο, η παράσταση που έγινε το talk of the town και κέρδισε κοινό και κριτικούς, προστέθηκε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται πια στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Για την ερμηνεία τους στην παράσταση τιμήθηκαν η Ιωάννα Κολλιοπούλου με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν.

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις. Ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ…

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ
Διαβάστε την κριτική μας: Εδώ

2.Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς

Στο θέατρο Αλκμήνη, σε πανελλήνια πρώτη, παρουσιάζεται η φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Οι έμπειροι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης & Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε δραματικό όσο και σε κωμικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους του διηγήματος, σε ένα παιχνίδι, το οποίο κοντράροντας τον τίτλο, σφύζει από Ζωή και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη: Ένας απλός Θάνατος ενός απλού ανθρώπου. Για μένα… ένας ύμνος στη Ζωή και στον Θάνατο!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

3.Αρίστος

Μετά από μια σειρά sold out παραστάσεων, ο «Αρίστος» συνεχίζει την πορεία του στο Θέατρο Άνεσις. Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρθηκε στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τον Αριστείδη Παγκρατίδη, τον φερόμενο ως «Δράκο του Σέϊχ Σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο». Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν: «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Οι τρεις ηθοποιοί - Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου - ερμηνεύουν αριστοτεχνικά όλους τους ρόλους του έργου.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ
Διαβάστε την κριτική μας: Εδώ

4.Άγριος σπόρος

Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η πετυχημένη παράσταση της Ομάδας Νάμα, Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ!

Ένα κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους, για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Τι να πρωτοπούμε γι’ αυτήν την παράσταση... Απλά μη διανοηθείτε να την χάσετε… Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ
Διαβάστε την κριτική μας: Εδώ

5.Φίλα με… στις Γραμμές

Τέλος - last but not least - σας προτείνουμε την φετινή μουσική παράσταση του σπουδαίου Σταμάτη Κραουνάκη!!! Για 11 ακόμα παραστάσεις (μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου).

Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας που έκανε τις Δευτέρες Σάββατα, επαναπροσδιορίζοντας στην καρδιά των ανθρώπων το τρυφερό παραμύθι της συλλογικής διασκέδασης, έρχεται να μοιράσει τα αισθήματά του ανανεωμένο με φρέσκο αέρα ξαναζωντανεύοντας το ιστορικό μαγαζί «Γραμμές» με τρία βράδια τη βδομάδα, για όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ
Διαβάστε την κριτική μας: Εδώ