Κριτική για την παράσταση "Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν"

Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Η μαύρη κωμωδία δεν είναι κάτι άλλο παρά ένα δράμα με επικάλυψη κωμωδίας. Στην παράσταση αυτή η επικάλυψη είναι τόσο λεπτή που ακόμα και τις στιγμές που μπορεί να γελάσεις επανέρχεσαι με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δράμα.

Ο Joe Orton έχει τοποθετήσει αριστοτεχνικά τους τέσσερις χαρακτήρες μέσα στο έργο .Όλοι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κανιβαλιστικά και ο καθένας συμβολίζει ένα σάπιο κομμάτι της κοινωνίας.

Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά δίνει σωστή κατεύθυνση στους ηθοποιούς και τους οδηγεί σε πολυεπίπεδες ερμηνείες που καθηλώνουν.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς παίζοντας και ο ίδιος έναν από τους χαρακτήρες του έργου ερμηνεύει εξαιρετικά το ρόλο του παρουσιάζοντας ένα καταπιεσμένο ομοφυλόφιλο σε πρώτο επίπεδο αλλά και ένα καταπιεσμένο άνθρωπο σε δεύτερο.

Η Πηνελόπη Μαρκοπούλου με την ενέργεια της και τον εξαιρετικό χειρισμό των εκφραστικών της μέσων δίνει ακόμα μία σπουδαία ερμηνεία όπως και στη «Λούλου» που παίζει παράλληλα στο ίδιο θέατρο.

Ο Γιώργος Νούσης λειτουργεί ως «συνδετικός κρίκος» και αξιοποιεί στο μέγιστο το σπουδαίο αυτό κείμενο.

Ο Γιάννης Δεγαΐτης είναι και αυτός συγκινητικός στο ρόλο του προσθέτοντας μια ακόμα πολύ καλή ερμηνεία στο πλούσιο βιογραφικό του.

Εξαιρετική μαύρη κωμωδία λοιπόν που προβληματίζει το κοινό καθρεπτίζοντας το.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ