Κριτική για την παράσταση ”Ο κουρέας της Σεβίλλης’’

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

Από τη Μαργαρίτα Λιγνού.

Το ότι ο κόσμος παρακολουθεί θέατρο και μάλιστα καλό παιδικό θέατρο σαν και αυτό, που στη χώρα μας λίγοι ξέρουν να κάνουν, όπως η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ο τρόπος, που κάνει παιδικό θέατρο σε ταξιδεύει σε μαγικά μονοπάτια, σε ψυχαγωγεί και σε διδάσκει με τόσο όμορφο τρόπο, που τα παιδιά πραγματικά αγαπούν.

Η αφορμή για αυτό το κείμενο είναι η παράσταση "Ο κουρέας της Σεβίλλης".

Έξυπνο και γρήγορο χιούμορ, που κάνει μικρούς και μεγάλους θεατές να διασκεδάζουν παράλληλα. Μια όπερα του Ιταλού συνθέτη Τσοακίνο Ροσσίνι, ευρηματικά διασκευασμένη και σκηνοθετημένη από την Κάρμεν Ρουγγέρη, έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή και από τους λιλιπούτειους θεατές.

Καθ’ όλην τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται κομμάτια από τη γνωστή όπερα, συνοδευόμενα από υπέροχες χορογραφίες, με τέτοιο τρόπο, που τα παιδιά διασκεδάζουν, βλέποντας παράλληλα τα όμορφα, χρωματιστά σκηνικά και κοστούμια εποχής, που κάνουν τη διαφορά.

Όλοι οι ηθοποιοί προσεγγίζουν με το σεβασμό, που αρμόζει, το κάθε ρόλο ξεχωριστά και αυτό δείχνει ότι είναι διαλεγμένοι ένας προς έναν, δημιουργώντας στο τέλος αυτήν την επιτυχημένη συνταγή.

Με πόσο πιο όμορφο τρόπο θα μπορούσαν να αφομοιωθούν ακούσματα κλασσικής μουσικής από τα παιδιά, ώστε να αγαπήσουν αυτό το είδος, που βοηθά τη καλλιέργεια του πνεύματος τους και τη δημιουργία ερεθισμάτων στη συνέχεια της ζωής τους!!!

Ειλικρινά τα λόγια ίσως δεν έχουν τη δύναμη να εκφράσουν αυτό, που πραγματικά ζήσαμε.. Είναι μια ακόμα συνεισφορά στο πολιτισμό αυτής της χώρας και βάζει ένα λιθαράκι για το μέλλον μας, που πραγματικά έγκειται στα παιδιά μας, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροColibri
Επόμενο άρθροΦιλανθρωπική εκδήλωση για την παράσταση ''Η Άμυαλη Βιολέτα"

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η παρασταση ειναι καταπληκτικη.η ρουγγερη καθε χρονο επιβεβαιωνει το τιτλο της βασιλισσας του παιδικου θεατρου. ομορφη και αστεια προσεγγιση που βλεπουν ευχαριστα και τα αγορια...υπεροχες φωνες επι σκηνης που δεν κουραζουν το θεατη.