Κριτική για την παράσταση "Η ταράτσα του Φοίβου 2018"

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή

Η ταράτσα του Φοίβου επέστρεψε και φέτος αποτελώντας μια ιδανική πρόταση για τα καλοκαιρινά βράδια. Η οπτική είναι πολύ καλή σε όλα τα σημεία του χώρου, ακόμα και από την υπερυψωμένη ταράτσα η οποία έχει και το πλεονέκτημα να έχει σε εξαιρετική θέα και την Ακρόπολη!!!

 

Οι υπεύθυνοι του χώρου έχουν άρτια οργάνωση και κατευθύνουν άμεσα τους θεατές στα τραπέζια τους, τα οποία είναι άνετα και δεν στριμώχνεται κανείς παρά το ότι ο χώρος είναι γεμάτος.

Η παράσταση ξεκινάει και ο Alex de Paris ένας καλλιτέχνης μοναδικός στο είδος του σωματικού θεάτρου και της παντομίμας παρουσιάζει τα μαγικά «κόλπα» του. «Παίζει» με το κοινό και το «ζεσταίνει» για να ακολουθήσει η είσοδος του Φοίβου Δεληβοριά με την «παρέα» του, τη Νεφέλη Φασούλη και τον Θανάση Αλευρά.

Στη συνέχεια παρακολουθούμε μία μείξη ερμηνείας  τραγουδιών από την εξαιρετική Νεφέλη Φασούλη, το Θανάση Αλευρά με τις εξαιρετικές μιμήσεις τραγουδιστών αλλά και το Φοίβο Δεληβοριά ο οποίος ερμηνεύει κάποια δικά του τραγούδια αλλά και συμμετέχει στα τραγούδια των εκάστοτε καλεσμένων.

Τη συγκεκριμένη μέρα καλεσμένος ήταν ο Μίλτος Πασχαλίδης ο οποίος έμοιαζε να είναι από καιρό ενταγμένος στο ήδη υπάρχον σύνολο. Η Νεφέλη Φασούλη μαγεύει το κοινό με τη «βελούδινη» χροιά και τη δροσερή παρουσία της. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν το solo τους, το οποίο δεν δικαιολογεί απλά την παρουσία τους στην παράσταση αλλά αποδεικνύει τον λόγο επιλογής τους από το Φοίβο Δεληβοριά.

 

Τα κείμενα του Φοίβου Δεληβοριά και της  Ελένης Γκασούκα δημιουργούν τις κατάλληλες γέφυρες κατά τη διάρκεια της παράστασης και συνδυάζουν το κωμικό αλλά και το νοσταλγικό στοιχείο. Ο Θανάσης Αλευράς είναι για μια ακόμη φορά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Δύσκολο να τον περιγράψεις.

Ας πούμε απλά ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όπως το θέλει και το κοινό να τον επευφημεί με ενθουσιασμό κάθε στιγμή. Εξαιρετικός ηθοποιός, μίμος και τραγουδιστής. Α, τώρα που είπα μίμος, ίσως ο Φοίβος στις μιμήσεις να είναι λίγο καλύτερος από τον Αλευρά. Αν τον δείτε θα καταλάβετε.

Υπάρχει βέβαια και η βγαλμένη από γαλλικό καμπαρέ του 50’ La Dandizette η οποία είναι χάρμα οφθαλμών αλλά και αρτίστα. Όλα αυτά οφείλονται βέβαια και στον Άγγελο Τριανταφύλλου ο οποίος σκηνοθέτησε μαζί με την Νατάσσα Τριανταφύλλη την παράσταση.

Ως guest συμμετείχε επίσης ο πολύ καλός, νέος τραγουδοποιός Γιάννης Παπαγεωργίου, ο οποίος αναδείχτηκε από το διαγωνιστικό τμήμα της περσινής "ταράτσας".

Επίσης καλεσμένος ήταν και ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους καλύτερους stand up comedian στην Ελλάδα, τον οποίο απόλαυσε το κοινό σε καινούργια κείμενα του.

 

 

 

 

 

Οι θεατές φεύγουν, μετά το τέλος της παράστασης με αίσθημα ευφορίας έχοντας παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα απενεχοποιημένο χωρίς την ταμπέλα της "κουλτούρας" και παράλληλα πολύ ποιοτικό.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΘέατρο Σταθμός | Χειμερινή Θεατρική Περίοδος 2018 – 2019 
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την Ιρλανδή συγγραφέα Marina Carr από το Εθνικό Θέατρο