Κριτική για την παράσταση "Ως την άκρη του ονείρου..."

Από τη Μαργαρίτα Λιγνού 

«Ως την άκρη του ονείρου...» θα μας πάει η ιστορία της μικρής Πετρίνας, που με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, ώστε να συναντήσει τελικά την φιλία, την αγάπη και την καλοσύνη.

Ένα έργο που αποδεικνύει ότι αν πιστέψεις στο καλό θα το συναντήσεις!. Ένα παραμύθι με πολύ χιούμορ και τρυφερότητα, περιπέτεια, εκπλήξεις και ανατροπές... Ως την άκρη του ονείρου με εξαιρετικές μουσικές επί σκηνής του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους  (άρπα, βιολοντσέλο, πιάνο, κιθάρες, ακορντεόν, μαντολίνο, μπαγλαμαδάκι, τρομπέτα, φυσαρμόνικα και άλλα πνευστά και κρουστά).

Γιατί, μια φορά ως την άκρη του Ονείρου... δεν είναι ποτέ αρκετή, καθώς είχα παρακολουθήσει και στο παρελθόν την παράσταση στο πρώτο της ανέβασμα αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά  δεν θύμιζε σε γενικές γραμμές την παλαιότερη….

Αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές (Έλενα Δελακούρα & Νικόλας Μπράβος) αντιμετώπισαν τους ρόλους τους και τη μεταξύ τους σχέση με απόλυτη δημιουργία και ταλέντο στην πρόζα και στο τραγούδι.

Αξιοσημείωτη και η ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα που ως τραγουδοποιός - αφηγητής καταφέρνει να σε παρασύρει στα μονοπάτια του ονείρου μελωδικά και μοναδικά .

Όλοι οι ηθοποιοί που απαρτίζουν τον θίασο είναι διαλεγμένοι ένας ένας, ο λόγος τους είναι ευχάριστος, δυνατός, χρωματισμένος και πλήρης, με αποτέλεσμα να σε ταξιδέψει με τα μάτια της φαντασίας και το φως της ψυχής, δίχως να πλήξεις, γιατί έχει την κατάλληλη μορφή. Τι να πει κάνεις για τη μεγάλη θεατρίνα Νέλλη Γκίνη που σχεδόν ακαριαία επί σκηνής μεταμορφώνεται σε πολλαπλούς ρόλους.

Τα κοστούμια είναι δημιουργίες ενός πραγματικά μετρ του είδους, του σχεδιαστή Μάριου Καραβασίλη, και η δουλειά του εξαιρετική, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια τέτοιου είδους παράσταση, τα ρούχα του φαντάζουν εποχής με απόλυτη ταύτιση στο κείμενο.

Είναι μια παράσταση που αποδεικνύει ότι οι ερμηνείες, η σκηνοθετική γραμμή και η αίσθηση του χιούμορ συμβαδίζουν απολυτά με αυτό που θεωρείται ως  θέατρο για παιδιά.

Ο χορογράφος εστιάζει στο σώμα και στη δυναμική του κειμένου ώστε να δώσει την κίνηση που αρμόζει σε κάθε χαρακτήρα.

Είναι μια εξαιρετική παράσταση, με πολύ γέλιο, πανέξυπνες ιδέες, με απόλυτη ροή και ερμηνευτική συνέπεια από όλους.

Αν λοιπόν και εσείς θέλετε να ταξιδέψει το μυαλό σας, δεν είναι και πολύ δύσκολο αρκεί να πάτε στον Νέο Ακάδημο και να παρακολουθήσετε αυτή τη μαγική παράσταση … Αφεθείτε στο άνετο κάθισμα σας και τα υπόλοιπα θα πάρουν το δρόμο τους με την έναρξη της παράστασης  «Ως την Άκρη του Ονείρου» !!!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ