Κριτική για την παράσταση "Βουρκόλακας"

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή

Το θέατρο "Εργοτάξιον" στη Δάφνη είναι από τους θεατρικούς χώρους που ενισχύουν την αποκέντρωση της θεατρικής τέχνης και επιπροσθέτως δίνει βήμα σε νέες ομάδες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Μία από αυτές, η ομάδα "ΑΥΤΗ κ’ ΑΥΤΟΙ", αποτελείται από τους Ελένη Αληφραγκή, Σπύρο Αναστασίνη και Αντρέα Ψύλλια, δυο ηθοποιούς και μία μουσικό και παρουσιάζουν φέτος την παράσταση "Βουρκόλακας" που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη. Αρχικά η δραματουργική επεξεργασία που έχει γίνει δεν αλλοιώνει σε τίποτα το πρωτότυπο κείμενο και βοηθάει ακόμα περισσότερο την κατανόηση του από το νέο ηλικιακά κοινό.

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί Σπύρος Αναστασίνης, Αντρέας Ψύλλιας ερμηνεύουν εξαιρετικά όλους τους ρόλους της παράστασης με εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς και σκηνοθετικά ευρήματα, δημιουργώντας τις εικόνες που έχει ανάγκη ο θεατής για να ακολουθήσει ένα μη θεατρικό κείμενο. Επίσης, έχουν εμπλουτίσει την παράσταση με αρκετά κωμικά στοιχεία τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με το δραματικό στοιχείο του έργου.

Οι φωτισμοί του Γιάννη Καραλιά ακολουθούν αρμονικά τη ροή του κειμένου.

Η μουσικός Ελένη Αληφραγκή επίσης έχει μια αξιόλογη παρουσία καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης ερμηνεύοντας αλλά και συνθέτοντας τη μουσική για τα τραγούδια που ακούγονται.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια φρέσκια θεατρική απόδοση του γνωστού λογοτεχνικού κειμένου, το οποίο επιβίωσε στο πέρασμα του χρόνου, από μια νέα και ταλαντούχα θεατρική ομάδα η οποία δεν φοβήθηκε να έρθει αντιμέτωπη με ένα δύσκολο εγχείρημα και το αποτέλεσμα που συνοδεύεται από το χειροκρότημα του κοινού, τη δικαιώνει απόλυτα.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: "Φωνητική τέχνη"
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Φιλονικία"