Αγαλματάκια Ακούνητα …μέρα ή νύχτα;

Διάρκεια: 70'
Κείμενο: Κυριακή Δοξαρά
Σκηνοθέτης: Κυριακή Δοξαρά
Σκηνογραφία: Βασίλης Ροδίτης
Φωτισμοί: Βασίλης Ροδίτης
Μουσική: Κυριακή Δοξαρά(Μουσική επένδυση βασισμένη σε ήχους αρχαίων μουσικών οργάνων)
Ερμηνεύουν: Ευανθία Στεφανοπούλου, Κυριακή Δοξαρά

Περιγραφή

Η παράσταση ¨Αγαλματάκια Ακούνητα …μέρα ή νύχτα;¨ σε σενάριο- σκηνοθεσία της Κυριακής Δοξαρά, μετά την πετυχημένη της πορεία σε πολλούς χώρους σ' όλη την Αθήνα και την περιφέρεια θα κλείσει τον κύκλο της στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα θα παιχτεί στον Κινηματογράφο ΑΒ (Θεοτοκοπούλου 34, Άνω Πατήσια) την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 21:00μ.μ.

Περισσότερα

CultureisAthens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Μία αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους, με ηθοποιούς, εντυπωσιακές κούκλες αγάλματα και σκιές που ζωντανεύουν …ένα Μουσείο! Σε μία παράσταση γεμάτη χιούμορ, μυστήριο, ρομαντισμό και πολλές ανατροπές, που εξοικειώνει τα παιδιά με τη μυθολογία, την τέχνη και την πλούσια ιστορία μας.

Μέσα από τον μοναδικό του τρόπο, που συνδυάζει την τεχνική της «εμψυχωμένης κούκλας» με στοιχεία μιμικής τέχνης και αφηγηματικού θεάτρου, το Θέατρο Σκάλα εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί τους μικρούς του θεατές προσφέροντας τους μία εκπληκτική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Λίγα λόγια για το Θέατρο Σκάλας από τους δημιουργούς του:

Με σπουδές στην Κεντρική Βασιλική Σχολή Λόγου και Δράματος της Αγγλίας, στα ΤΕΙ Εργοθεραπείας Αθηνών, καθώς και σε πολλά studio θεάτρου και καλών τεχνών, ιδρύσαμε το 2004 το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ παντρεύοντας το κουκλοθέατρο με το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Έχουμε συμμετάσχει με παραστάσεις μας σε θέατρα, παγκόσμια φεστιβάλ και διεθνείς θεσμούς στην Αγγλία, την Αυστρία και την Τσεχία. Στην Ελλάδα οι παραστάσεις μας έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα, όπως το Θέατρο Πολιτεία, το BIOS, το Θέατρο Φούρνος, το Από Μηχανής Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη , το Θέατρο OLVIO και το Θέατρο Radar. Παράλληλα με τις παραστάσεις μας, έχουμε γράψει και εικονογραφήσει παραμύθια και παιδικά βιβλία για τις Εκδόσεις Πατάκη, Σμυρνιωτάκη, Δαμιανού και για το Θέατρο Σκάλα. Έχουμε διδάξει «Εικαστικό θέατρο και Μαριονέτα» στην Δραματική Σχολή «Θέατρο των Αλλαγών» , στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη ΧΕΝ, στην UNIMA, στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, στο Διεθνές Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση . Έχουμε επίσης διδάξει ¨Παιδική Λογοτεχνία¨ , ¨Θέατρο και Κούκλα¨ στην Προσχολική Αγωγή των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Διδάξαμε σεμινάριο για την τέχνη μας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πραγματοποιήσαμε Θέατρο Forum σε πρόγραμμα Erasmus για εφήβους από όλη την Ευρώπη. Εργαστήκαμε ως γλύπτες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004.

Κυριακή Δοξαρά & Βασίλης Ροδίτης

Σκηνογραφία, Γλωσσική Επιμέλεια, Φωτισμοί: Βασίλης Ροδίτης

Ραπτική, Υφασμάτινες κατασκευές: Ελένη Δοξαρά

Στο χώρο τηρούνται οι κανόνες προστασίας ενάντια στη νόσο covid-19.

Φωτογραφίες