Αγλάτι

Αρχείο Παίχτηκε από 04/02/2017 έως 25/02/2017
στο Εργοτάξιον
Διάρκεια: 45’
Συγγραφέας: Ηλιοφώτιστη Παπαστεφάνου
Σκηνοθέτης: Kωνσταντής Μιζάρας

Περιγραφή

Το παραμύθι της Ηλιοφώτιστης Παπαστεφάνου «Αγλάτι» από την ομάδα «Η παρέα της Έλεν Μέλεν» σε μια κουκλοθεατροπαράσταση με ζωντανή μουσική

Περισσότερα

Το παραμύθι της Ηλιοφώτιστης Παπαστεφάνου

Με την ομάδα  «Η παρέα της Έλεν Μέλεν»

Κουκλοθεατροπαράσταση με ζωντανή μουσική

Στο φανταστικό «Γοργονήσι», εκεί όπου οι κάτοικοι έχουν σκαρφιστεί μύθους για να προστατεύσουν τον τόπο τους από την ανθρώπινη υπερβολή, θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους της η «παρέα της Έλεν Μελέν».

Η ιστορία μας μεταφέρει στην πατρίδα του μικρού ψαρά, Πασχάλη, ένα μικρό νησί, κρυμμένο στην αγκαλιά του Αιγαίου πελάγους, του οποίου οι κάτοικοι ζουν κυρίως από το ψάρεμα. Το «Γοργονήσι» πήρε το όνομά του από ένα μύθο που ήθελε γύρω από το νησί να υπάρχουν γοργόνες. «Αυτόν τον κόσμο από αλάτι κοίτα να τον σεβαστείς. Ότι υπάρχει είναι κάτι, άνθρωπε μην ξεχαστείς».

Αγάπη για τον διπλανό μας και το περιβάλλον

Το Αγλάτι ουσιαστικά είναι ένας πλούτος που υπάρχει στο συγκεκριμένο νησί. Όποιος το βρει, σταματάει το ψάρεμα. Αυτό το έχουν κάνει οι ντόπιοι για να προστατεύσουν τις γοργόνες και το περιβάλλον. Το «αγλάτι είναι η αγάπη για τα πλάσματα που ζουν στο αλάτι, δηλαδή τη θάλασσα».

Πρόκειται για ένα παραμύθι, χωρίς ξύλινη γλώσσα και διδακτισμούς. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού πώς θα λάβει τα διάφορα νοήματα. Μέσα από το διάλογο του ψαρά και της γοργόνας θα αντιληφθούμε πως πέρα από τον δικό μας μικρόκοσμο, υπάρχουν τριγύρω κι άλλοι πολλοί, διαφορετικοί, που ίσως αγνοούμε εντελώς ή δεν γνωρίζουμε καλά.

Συντελεστές
Παραμύθι: Ηλιοφώτιστη Παπαστεφάνου
Προσαρμογή κειμένου: Eλένη Δημητρουλάκη,Kωνσταντής Μιζάρας, Νάνσυ Σιδέρη
Μουσική, στίχοι τραγουδιών: Nάνσυ Σιδέρη
Σκηνοθεσία: Kωνσταντής Μιζάρας
Επιμέλεια μουσικής: Eιρήνη Σγουρίδου
Σκηνικά αντικείμενα, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας: Eλένη Δημητρουλάκη
Αφήγηση και εκτέλεση μουσικής: Κωσταντής Μιζάρας , Ειρήνη Σγουρίδου
Ηχογράφηση - μίξη: Bασίλης Σαλταγιάννης
Φωτογραφίες: Aνδρέας Νικόλης
Οργάνωση Παραγωγής: Έλεν Μέλεν

Η παράσταση ενδείκνυται για παιδιά όλων των ηλικιών

«Η παρέα της ΕΛΕΝ ΜΕΛΕΝ» είναι μια ομάδα καλλιτεχνών, που κατασκευάζει, δημιουργεί και εμψυχώνει παραστάσεις σε θεατρικούς χώρους, φεστιβάλ, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δήμους, μουσεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, χώρους πολιτισμού και όπου μπορεί να λάβει χώρα μια παράσταση.

1 ΣΧΟΛΙΟ