Άκου καθώς περνάει

Διάρκεια: 65'
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Πιλάτος
Ερμηνεύουν: Μαρία Μαραγκουδάκη

Περιγραφή

Εικοσιτρία στιγμιότυπα από τη ζωή μιας γυναίκας συνθέτουν έναν κωμικό μονόλογο.

Περισσότερα

Η Μερόπη μεγαλώνει, όπως όλοι μας. Από παιδί γίνεται η μαθήτρια, η έφηβη, η φοιτήτρια, η νέα εργαζόμενη, η νέα μαμά, η μαμά φοιτητή, η πεθερά, η γιαγιά, η τρόφιμος γηροκομείου. Κι όμως αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε? Τι μένει τελικά στο τέλος? Μετά απ'όλ'αυτά? Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη?

Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου ,ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου,αναζήτησης της ευτυχίας,της συντροφικότητας,του σκοπού της ζωής.Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται,αυτό που περιμένουμε,που ελπίζουμε.Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις.Μια σισύφεια διαδρομή,αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης,στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

Φωτογραφίες

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Από τη θεατρολόγο Μαρία Μαρή

  Ένα κωμικό κείμενο που αφηγείται τη διαδρομή μιας γυναίκας, της Μερόπης, μέσα στη ζωή, από την πολύ μικρή της ηλικία έως τα γεράματα. Ο χρόνος, η ζωή περνά αθόρυβα, γρήγορα, σαν view- master.

  Η πρωταγωνίστρια και συγγραφέας του έργου Μαρία Μαραγκουδάκη ανακαλεί παιδικές μνήμες, ενώ για τις ανάγκες του έργου μεταμορφώνεται κάθε φορά, προσαρμόζοντας την ερμηνεία της, ανάλογα με τις περιστάσεις. Διαφορετική, ιδιαίτερη θεατρική προσέγγιση, που κατορθώνει να συγκινήσει και κάνει τον θεατή να ταυτιστεί. Η ηθοποιός τροποποιώντας κάθε φορά, όχι μόνο την εμφάνισή της , αλλά και την κίνηση, την συμπεριφορά, το λόγο και τις ανησυχίες της, αρχίζει να ξεπερνά τους φόβους του ρόλου της.

  Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα βίντεο, έμπνευση της Μαρίας Μαραγκουδάκη με πολύ πετυχημένες εικόνες και επιλογή αντικειμένων που συμπυκνώνουν όσα έχουν λεχθεί σε εικόνα, που παραπέμπουν στην εκάστοτε εποχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στη θεατρική συνθήκη.

  Επίσης, σημαντική είναι και η ατμοσφαιρική μουσική του Βαγγέλη Πιλάτου, ειδικά γραμμένη για την παράσταση, που βοήθησε τις προσωπικές αναφορές και ταξίδεψε στοχευμένα και επιτυχώς τον θεατή.

  Τα κοστούμια της Μάγδας Καλορίτη, προσαρμοσμένα στην κάθε εποχή και την ανάλογη ηλικία και χαρακτήρα, διευκολύνουν την αποτελεσματική μετάβαση μετά από κάθε δρώμενο αυτού του σπονδυλωτού έργου.

  Μια ευχάριστη παράσταση, με γλυκόπικρες νότες για μια ζωή που περνά χωρίς να το καταλάβει κανείς, έτσι σαν νερό.