Γιατί Μαμά;

Αρχείο Παίχτηκε από 15/01/2017 έως 26/03/2017
στο Δεκατέσσερα
Συγγραφέας: Τζωρτζίνα Τζήλιου
Σκηνοθέτης: Αριστοτέλης Μαγουλάς
Ερμηνεύουν: Λίζυ Ξανθοπούλου

Περιγραφή

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο Studio Μαυρομιχάλη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, η παράσταση «Γιατί Μαμά» θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα τον χειμώνα και την άνοιξη του 2017.

Περισσότερα

Misterio Buffo με ανατρεπτικό τέλος

 

Το παραλήρημα μιας γυναίκαςπου ζει αιώνια κάτω από τη σκιάτης μητέρας της. Διατάραξη της οικογενειακής ησυχίας, ψίθυροι αυτογνωσίας που πνίγονται στο καλώδιο του τηλεφώνου σε ένα και μοναδικό, σε ένα καθοριστικό τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα που διαπερνάσαν ρεύμα το σώμα της, στην προσπάθεια της για συναισθηματικήδιασύνδεση. Ένα τηλεφώνημα που έχουμε σκεφτεί να κάνουμε όλοι αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Η σαραντάχρονη δασκάλα, μια γυναίκα αλλά και ένας άντρας ένα ον που ζει και εργάζεται που ερωτεύεται και αγαπά μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα.  Μπροστά στα μάτια της ξεδιπλώνονται αναμνήσεις, προσωπικές απόψεις και φόβοι. Αισθήματα νοσταλγίας, πόνου, οργής και αγάπηςαναβλύζουν μέσα από καλά κρυμμένες αλήθειεςπου καταφέρνουν τελικά να ειπωθούνκι ένα τελευταίο «σ' αγαπώ» που μας κρατάει συντροφιάόταν πέφτουμε για ύπνο. Έως πότε;

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Ένα έργο σκληρό, που δε φοβάται να πει την αλήθεια. Ένα μονόπρακτο μπουφονικής αισθητικής που διαπραγματεύεται την πολυπλοκότητα των δεσμών της σχέσης «μάνας – παιδιού» στη σύγχρονη πραγματικότητα, σαν μονόλογος του ίδιου μας του υποσυνειδήτου, που σε συγκλονίζει.

Επέλεξα ένα μοτίβο στο οποίο οι θεατές καλούνται να βιώσουν τα γεγονότα μαζί με τον χαρακτήρα, να τον αφουγκραστούν.

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Μαγουλάς
Κείμενο: Τζωρτζίνα Τζήλιου
Ερμηνεία : Λίζυ Ξανθοπούλου
VideoArt: Γιώργος Συμεωνίδης & Άρτεμις Σταθάκου
Μουσική Σύνθεση – sound design: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr)
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Επικοινωνία, γραφείο τύπου: Χρύσα Ματσαγκάνη

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για παιδιά

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις προσκλήσεις. Μου δόθηκε η δυνατότητα να δώ μία πολύ καλή παράσταση με καταπληκτική ερμηνεία της Λ.Ξ. Δίνει τον εαυτό της όλο. Συγκινήθηκα πολύ!! Με άγγιξε τόσο!! Την ευχαριστώ και σας ευχαριστώ για το δώρο!!!