Γκυγιώμ, γλυκιά μου

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2018 έως 15/01/2019
στο Αλκμήνη

2ος χρόνος παραστάσεων
Συγγραφέας: Γκυγιώμ Γκαλέν
Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθέτης: Άννα Χατζησοφιά
Σκηνογραφία: Έβελυν Σιούπη
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Βαγγελής Μούντριχας
Μουσική: Ιάκωβος Δρόσος
Ερμηνεύουν: Περικλής Λιανός

Περιγραφή

Από Τρίτη 9 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30 μ. μ. στο θέατρο Αλκμήνη, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά το έργο του Γκυγιώμ Γκαλλιέν "Γκυγιώμ, γλυκιά μου" με τον Περικλή Λιανό στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Άννας Χατζησοφιά. 

Περισσότερα

Το έργο του Γάλλου ηθοποιού της Comédie Française, σκηνοθέτη και συγγραφέα αναφέρεται στην ιστορία ενός αγοριού που του αποδόθηκε μια σεξουαλική ταυτότητα προτού καν το ίδιο προλάβει να την ανακαλύψει. Είναι μία εσωτερική αναδρομή με πολλά βιωματικά στοιχεία, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό, η συγκίνηση με την μίμηση, η ανάμνηση με την παρωδία. Ο Γκυγιώμ είναι ένας ηθοποιός που γράφει ένα μονόλογο με πολλούς ρόλους, τον εαυτό του, την μητέρα του, την γιαγιά του, έναν ψυχίατρο, έναν άραβα σκηνοθέτη και όλους εκείνους που καθόρησαν την πορεία του.

Ξεκαρδιστικός όσο και σπαρακτικός ο Γκαλλιέν, αλλά σε κάθε περίπτωση ευφυής, εισέρχεται σε μια «δύσκολη» περιοχή που έχει να κάνει με τα κοινωνικά στερεότυπα. Μια αναζήτηση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού μέσα σε ένα πέλαγος προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ταμπού, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μάνας.

Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου σάρωσε τα βραβεία Σεζάρ.
Φωτογραφίες: Ιάκωβος Δρόσος
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Τρέιλερ παράστασης: Σταύρος Στάγκος
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού ( A-Priori)
Παραγωγή: The Artists

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχη παράσταση, αν και μονόλογος δεν είναι κουραστική χάρη στην καταπληκτική ερμηνεία του Λιανού.
    Ένα έργο που διαπραγματεύεται την αγωνιώδη προσπάθεια ενός παιδιού να εκπληρώσει τα στερεότυπα και τις επιθυμίες που δημιουργεί η μητέρα του για αυτόν ανεξαρτήτως αν είναι και δικές του ή όχι.