Group Therapy

Αρχείο Παίχτηκε από 06/11/2022 έως 25/12/2022
στο Αυλαία
Κείμενο: Mάργαρη Μαρία
Σκηνοθέτης: Μαρία Μάργαρη
Ερμηνεύουν: Mάργαρη Μαρία

Περιγραφή

Ένας σύγχρονος θεατρικός μονόλογος, γραμμένος κατά τη διάρκεια των δύο lockdown που πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα που προέκυψαν κυρίως στους νέους , μετά την εμφάνιση του κορωνοιού στις ζωές μας

Περισσότερα

Η Μαρία Μάργαρη μετά τις sold out επιτυχημένες παραστάσεις του Νοεμβρίου στο θέατρο Αυλαία, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου για μία ακόμα εμφάνιση άκρως γιορτινή! Grouρ Therapy ανήμερα των Χριστουγέννων!

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας σύγχρονος θεατρικός μονόλογος, γραμμένος κατά τη διάρκεια των δύο lockdown, που πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα που προέκυψαν, κυρίως στους νέους, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στις ζωές μας, έρχεται στο θέατρο Αυλαία για όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου.
Στην πρώτη συνεδρία μιας ομαδικής ψυχοθεραπείας η Βασιλική Παπακώστα –η ηρωίδα, άνεργη ηθοποιός -άγαμη όπως αναγράφεται στο τάξισνετ, σινγκλ όμως στο τίντερ- καταφτάνει αργοπορημένη. Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καταλήγει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να μοιράζεται μαζί τους ό,τι την απασχολεί. Θέματα όπως η αστυνομοκρατία, η εργασία της ως ηθοποιός, ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού, το τίντερ , η μάχη με τα κιλά, ζητήματα φύλου, η πατριαρχία παρελαύνουν από μπροστά μας, άλλοτε με καυστικότητα και χιούμορ, άλλοτε με πίκρα και θυμό, συμπαρασύροντάς μας σε ένα γκρουπ θέραπι.

Trigger Warning: Η παράσταση πραγματεύεται θέματα έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Κείμενο – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρία Μάργαρη
Special Guest: Aurora Paola Morado

Αλλά και η Circe, burlesque artist και χορεύτρια. Δημιουργεί στιγμές που κόβουν την ανάσα αγκαλιάζοντας την θηλυκή της δύναμη. Το burlesque την εμπνέει να ζει τη ζωή στο έπακρο αναδεικνύοντας την σεξουαλικότητά της πέρα από τα έμφυλα στερεότυπα. Κάθε χορογραφία είναι μια άσκηση ενδυνάμωσης ενάντια στην καταπίεση αιώνων.

Εμφανίζεται σε σκηνές στην Ιταλία και στο Βέλγιο, τώρα φιλοδοξει να δημιουργήσει ένα νέο έρωτα ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και στο burlesque.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και ηθοποιό του έργου 
Η Μαρία Μάργαρη γεννήθηκε στη Μόσχα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε με σπουδές στην Παιδαγωγική του Χορού (Αγγλικό σύστημα,
ISTD) και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Μοντέρνοι Καιροί». Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Place, Broadway Dance Center κλπ), από καταξιωμένους χορευτές – χορογράφους, καθώς και Σεμινάρια Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας με την Ελένη Σκότη, Δημήτρη Καταλειφό, Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου και άλλους. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια – ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και στην τηλεόραση, έχει διδάξει κίνηση στη Δραματική Σχολή Ίασμος και έχει συμμετάσχει σε διάφορα Φεστιβάλ Χορού (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Θέατρο Βράχων, Τρένο στο Ρουφ, Rabbithole, Επί Κολωνώ κ.ά.). Διδάσκει χορό στον δήμο Περιστερίου και σε σχολές χορού της Αθήνας. Το 2019 συμμετείχε στο off off Athens festival του θεάτρου Επί Κολωνώ με το έργο «Ένα δέντρο για τον Αντρέι» σε κείμενο και σκηνοθεσία της ίδιας. Το 2021 συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη συγγραφέας στο 4ο φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου, Θέατρο Παραμυθίας, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο με την παράσταση Γκρουπ Θέραπι. Από το 2020 φοιτά στο Μεταπτυχιακό των θεατρικών σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο - Από τη δραματουργία στην παράσταση» και παρακολουθεί μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με την Αλεξάνδρα Κ. Είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού lifeforms dance company.

Φωτογραφίες

Βίντεο

3 ΣΧΟΛΙΑ