Γυναίκα Loser - Πονεμένες ιστορίες

Διάρκεια: 65'
Κείμενο: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθέτης: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνογραφία: Oι LOSERS
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Aννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου

Περιγραφή

Η πορεία της σύγχρονης γυναίκας από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες επιτυχημένες του 2008 στις απελπισμένες του 2019, η θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - πονεμένες ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου παρατείνει τις επιτυχημένες παραστάσεις της έως και τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική Κομεντί καθημερινά on demand από το viva.gr.

Περισσότερα

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος.

Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους. Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη Γνώση.

Γραμμένη το 2000 από τη Βίλη Σωτηροπούλου, η «Γυναίκα Loser» ακολούθησε μία επιτυχημένη πορεία με αποτέλεσμα την επανάληψή της σε διάφορες θεατρικές σκηνές αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού. Την άνοιξη του 2014 η «Γυναίκα loser» με τις ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ της (‘‘ας ανακεφαλαιώσω’’, ‘‘ανδροδιώχτρα καριέρας’’ και ‘‘το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’), παρουσιάστηκε σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους, ενώ τη σεζόν 2015-2016 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.

Στην online εκδοχή της παράστασης (2021) παρουσιάζονται δύο ιστορίες:

Ιστορία πρώτη: ‘‘Ας ανακεφαλαιώσω’’ ή ‘‘Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’

Ιστορία δεύτερη: ‘‘H ανδροδιώχτρα καριέρας’’

Στην παράσταση ακούγονται τρία μουσικά θέματα από την πρωτότυπη μουσική που έγραψε για την ‘‘Γυναίκα loser’’ ο Χρήστος Θηβαίος το 2000, καθώς και δύο ακόμα του Δημήτρη Λαλούμη.

Κινηματογραφική Σκηνοθεσία, Μοντάζ : Kυρηναίος Παπαδημάτος
Οπερατέρ : Γιώργος Δανόπουλος, Ακριβή Κόλλια
Colourist : Ντίνος Βαμβακούσης
Ηχοληψία: Δημήτρης Κατσαρός
Γραφιστική επιμέλεια : epopsis.eu
Παραγωγή : Θεατρική Ομάδα Μπουφάνοι

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου

 

Φωτογραφίες