Η απειλή των Κόουζ

Αρχείο Παίχτηκε από 13/11/2022 έως
στο Αυλαία
Διάρκεια: 120’
Κείμενο: Δημήτρης Λαλούμης
Σκηνοθέτης: Μάγκυ Μοτζολή
Μουσική: Δημήτρης Λαλούμης
Ερμηνεύουν: Άννα Τζανακάκη, Ελένη Λύρα, Ελευθερία Χρυσικοπούλου, Μαρία Βασιλάκου, Στάθης Συμεωνίδης

Περιγραφή

Ένα οικολογικό μουσικό παραμύθι για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τις μικρές καθημερινές δράσεις, με τις οποίες όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί!

Περισσότερα

"Αν όλοι προσπαθήσουμε και ενδιαφερθούμε, θα σώσουμε την Γη μας, μπορούμε!”

Λίγα λόγια για το έργο: Το βασίλειο των Κόουζ καταστρέφει το περιβάλλον και η ζωή στο βασίλειο της φύσης κινδυνεύει! Η πριγκίπισσα Ελπίδα του βασιλείου της φύσης ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ζητά βοήθεια από το βασίλειο των δέντρων, όπου η σοφή κουκουβάγια δίνει τη λύση. Όμως, τα δύο αποτρόπαια Οξ από το βασίλειο των Κόουζ απαγάγουν την Ελπίδα και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Θα καταφέρει άραγε η πριγκίπισσα Ελπίδα της φύσης να κάνει τον Παρανόϊ Κόουζ,να αλλάξει το όνομά του και να γίνει επιτέλους Λόγι Κόουζ;

Οι ήρωες του έργου προβληματίζονται, διαμορφώνουν γνώμη μέσα από τη γνώση, εξελίσσονται, τραγουδούν, παθαίνουν και μαθαίνουν! Μια μουσική παιδική παράσταση, που συνδυάζει το θέατρο με το παιχνίδι, την οικολογία με την διασκέδαση και παρασύρει τους μικρούς θεατές και όχι μόνο.

Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στον “Κατάλογο Εκπαιδευτικών Θεαμάτων” του Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας του έργου είναι ο Δημήτρης Λαλούμης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Από τις εκδόσεις «Λεξίτυπον» κυκλοφορεί το βιβλίο της παράστασης, που συνοδεύεται με cd με την παράσταση ηχογραφημένη στο σύνολό της. Τον ρόλο του αφηγητή έχει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και στους τραγουδιστές συμπεριλαμβάνεται ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται στην
Κιβωτό του Κόσμου.

Φωτογραφίες

Βίντεο

4 ΣΧΟΛΙΑ