Η Απόφαση

Αρχείο Παίχτηκε από 02/04/2017 έως 07/05/2017
στο
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Κείμενο: (επιλογή από ιστορικά ντοκουμέντα): Β.Νταλιάνη, Γ.Ιωάννου
Σκηνοθέτης: Βαρβάρα Νταλιάνη
Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ιωάννου

Περιγραφή

«Η Απόφαση» είναι ένα έργο, στο οποίο ανακαλύπτουμε την ταυτότητα του κεντρικού ήρωα βαθμιαία. Οι θεατές αφ’ ενός παρακολουθούν επί σκηνής επεισόδια από την ζωή ενός σημαίνοντος προσώπου της παγκόσμιας ιστορίας, και αφ’ ετέρου γίνονται δημιουργοί. Ενδιάμεσα των θεατρικών σκηνών και με την καθοδήγηση των συντονιστών, δημιουργούν δικές τους σκηνές από την πολυτάραχη ζωή του πρωταγωνιστή.

Με την συμμετοχή τους στις σκηνές, τις ερωταποκρίσεις και τις άλλες δράσεις, το κοινό επιχειρεί κατά το δυνατό να εμβαθύνει στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου που επηρέασε τις ζωές πολλών. Να στοχαστεί πάνω στο πώς και πόσο ο κάθε άνθρωπος επιλέγει το κακό ή το δίκαιο, και πόσο δύσκολα ή εύκολα γίνεται η μετάβαση από το ένα στο άλλο.

Η διαδραστική αυτή παράσταση (θεατροπαιδαγωγικό δράμα) απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και σε ενήλικες.

Περισσότερα

Θεατροπαιδαγωγικό Δράμα για ενήλικες και εφήβους(15+)

από την ομάδα «Δράγμα»

 

«Ίσως έκλεισα τα μάτια μου στο αληθινό νόημα όσων συνέβαιναν […] αλλά εγώ πάντα ό,τι έκανα το έκανα για το καλό του λαού.»

Ένας άνθρωπος σε μια κρίσιμη στιγμή. Η ταυτότητά του αποκαλύπτεται σταδιακά. Οι πράξεις του έχουν αντίκτυπο στις ζωές πολλών ανθρώπων.
Μετά την «Σπηλιά του Μινώταυρου» η ομάδα «Δράγμα» συνεχίζει φέτος με την δημιουργία ενός νέου θεατροπαιδαγωγικού δράματος με θέμα την προβληματική του κακού και της δικαιοσύνης.

 

Θεατροπαιδαγωγικός Σχεδιασμός/Συντονισμός:Β.Νταλιάνη, Γ.Ιωάννου
Επιστημονική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Διαμαντή
Φωτογραφικό υλικό:Όλγα Μπακοπούλου
Σχεδίαση αφίσας: Βασίλης Ιωάννου

email: [email protected]
//facebook.com/theatropaidagogikodrama/