…. και Ιουλιέτα

Αρχείο Παίχτηκε από 30/12/2016 έως 05/03/2017
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διάρκεια: 58' χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθέτης: Ανγκ Λη
Ερμηνεύουν: Πέμη Ζούνη

Περιγραφή

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λη σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια και καθιέρωσε τον δημιουργό του ως έναν από τους σημαντικότερους έλληνες θεατρικούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς.

Περισσότερα

3D LIVE THEATER

Στην εκδοχή του Άκη Δήμου βρίσκουμε την Ιουλιέτα μόνη στο σπίτι της. Δεν υπάρχει Ρωμαίος, δεν υπάρχει κανείς. Μιλά σε ένα φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση. Μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη – απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ- θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Ιουλιέτα –όπως το περιγράφει ο συγγραφέας- «όταν μιλάει, δεν αισθάνεται, προσπαθεί να επαναλάβει τα παλιότερα αισθήματά της, να εκβιάσει τη μνήμη της για να γίνει παρόν, ενώ ξέρει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Σαν να ξεκλειδώνει ένα σεντούκι: από εκεί ανασύρει (από τα βάθη των αισθήσεών της) μια λησμονημένη τρυφερότητα, σκονισμένα αγγίγματα, χνούδια φιλιών- τα ράκη του έρωτά της.»

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Ανγκ Λη σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο Illinois των ΗΠΑ και κινηματογράφο στο New York University, απ’ όπου και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για την ταινία «Fine Line» στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού του.

 O Ανγκ Λη έχει βραβευθεί με δύο Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τις ταινίες «Το μυστικό του Brokeback Mountain» (2005) και «Η ζωή του Πι» (2012) και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την ταινία «Τίγρης και Δράκος» (2000).

Ταυτότητα Παράστασης
 Κείμενο: Άκης Δήμου
 Σκηνοθεσία: Ανγκ Λη
 Ιουλιέτα: Πέμη Ζούνη
 Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
 Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
 Σχεδιασμός κουστουμιών: Λουκία
 Stage Design, Digital Scenography, Art direction : Βίκη Μπέτσου
3D modeling, Texturing and Animation: Γιώργος Φαραζής, Χρήστος Μπουραντάς, Νίκος Ραδαίος
 Compositing, animation: Γιώργος Ζήτης, Μαργαρίτα Σιμοπούλου
 3D Mapping Projections: Βίκη Μπέτσου, Alfredo Pechuan
Κατασκευή σκηνικών: Θανάσης Θαλασσινός
 Δ/νση - Εκτέλεση  παραγωγής: Point Blank
Παραγωγή: ART TANK