Κλαίρη και Μαρίνα

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2023 έως 02/04/2023
στο ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών
Διάρκεια: 75’
Κείμενο: Θάνος Τσάμπρας
Σκηνοθέτης: Ουρανία Αργυροπούλου
Ερμηνεύουν: Ουρανία Αργυροπούλου

Περιγραφή

Οι άβγαλτες δίδυμες έφηβες γοητεύονται από τον ανερμάτιστο καθηγητή πιάνου. Ο μονόλογος της Κλαίρης γίνεται διάλογος με το πιάνο στο σαλόνι της, με προσκεκλημένους τους θεατές.

Περισσότερα

Το “ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών” σηκώνει και θεατρική αυλαία και φιλοξενεί στην σκηνή του ένα κείμενο δια χειρός Θάνου Τσάμπρα, στην πρώτη διανομή του, ερμηνευμένο και σκηνοθετημένο από την Ουρανία Αργυροπούλου.

Στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 21.15, ξεκίνησε ένα ταξίδι στα άδυτα μιας εύθραυστης αλλά και άκρως ενδιαφέρουσας προσωπικότητας, σε μια κατάθεση ψυχής μέσα από την οποία διακρίνονται οι κρυφές εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ένας σύγχρονος εκ βαθέων μονόλογος, ο οποίος εξελίσσεται σε έναν διάλογο με το επί σκηνής πιάνο, μας παροτρύνει να αναρωτηθούμε για το πού το σωστό του ενός, αποβαίνει η καταστροφή για τον άλλο, για τα όρια της αγάπης και του εγωισμού, της ικανοποίησης και των φόβων, της αυτοδιάθεσης και του χειρισμού.

Μια παράσταση με άρωμα άγριο και τρυφερό, που σίγουρα θα αγγίξει τις ψυχές όσων θα την παρακολουθήσουν.

Διδασκ.: Μ. Παπαδημητρίου
Επεξ.Ήχου: Κ. Χαριτάτος

Φωτογραφίες

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ιδιαίτερη παράσταση σε ένα ζεστό χώρο! Η κυρία Αργυροπούλου ένα πολυτάλαντο άτομο που απέδειξε τις ικανότητές της σε πολλούς τομείς μέσω αυτής της παράστασης! Ευχαριστούμε θεατρομανια για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τελευταία παράσταση!

  2. Πολύ φιλόξενος και όμορφος χώρος (αν και αρκετά μακριά από το κέντρο της Αθήνας). Ενδιαφέρον κείμενο, αρκετά λυπητερό, αλλά άγγιζε πληθώρα θεμάτων (έρωτα, καταπίεση, ψυχασθένειες, κοινωνικά στερεότυπα κτλ), όλα αρμονικά δεμένα και όμορφα δοσμένα. Εξαιρετική θεατρική ερμηνεία και πολύ εύστοχη επιλογή μουσικών κομματιών, υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Τίποτα το περιττό, τίποτα το ασύνδετο- νιώθω πολύ τυχερός που πρόλαβα να απολαύσω αυτή την αξιόλογη παράσταση. Ευχαριστώ πολύ!

  3. Για αρχή θα ήθελα να ευχαριστήσω την θεατρομάνια για την πρόσκληση! Τώρα όσο αναφορά την παράσταση, εγώ από την υπόθεση νόμισα ότι θα αναφέρονταν σε έναν μεγάλο, ίσως χαμένο, έρωτα, όμως το έργο ήταν ήταν πολύ περισσότερο από αυτό! Ένα τμήμα του επικεντρώνεται σε αυτό, αλλά στο μεγαλύτερος μέρος του, ασχολούμαστε με την πρωταγωνίστρια, την Κλαίρη, και την τραγική ζωή της. Η κα.Αργυροπούλου ερμηνεύει φανταστικά τον ρόλο της και μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα σε αρκετά σημεία! Επιπλέον η ζωντανή μουσική το έκανε πολύ ατμοσφαιρικό και θεωρώ πολύ έξυπνο το παιχνίδι με τα φώτα, ανάλογα με τα πρόσωπα στα οποία κάθε φορά απευθύνονταν. Εκτός της παράστασης τώρα, ο χώρος ήταν πολύ όμορφος και ο κόσμος φιλόξενος, βέβαια υπήρχε μια καθυστέρηση 20 λεπτών ( λογικά για να προσέλθει και άλλος κόσμος )
    Υ.Γ το έργο αγγίζει κάποια ευαίσθητα θέματα, όπως ψυχικές διαταραχές.