Κλυταιμνήστρα , μουσική δωματίου για ένα όργανο

Αρχείο Παίχτηκε από 05/04/2022 έως 12/04/2022
στο
Διάρκεια: 60' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Βασισμένο στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου
Διασκευή: Κωνσταντίνος Χατζής
Δραματουργική επεξεργασία: Αντιγόνη Καράλη
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνογραφία: Σοφία Χιλλ, Κωνσταντίνος Χατζής
Κοστούμια: Λουκία
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Ερμηνεύουν: Σοφία Χιλλ
Παίζουν μουσική: Ευγένιος Βούλγαρης γιαϊλί ταμπούρ, Κωνσταντίνος Χατζής πιάνο

Περιγραφή

 «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο»:  Μετά από 4 sold out παραστάσεις η «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» των  Κωνσταντίνου Χατζή (σκηνοθεσία)- Γιώργου Κουμεντάκη (μουσική) – Σοφίας Χιλλ (ερμηνεία) επιστρέφει για ακόμα δύο παραστάσεις στην Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών.

Περισσότερα

Η ιστορία του ανθρώπου ως αέναη αφήγηση πολέμου, ως σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου μας, με όχημα τα χορικά του Αγαμέμνονα και τους μονολόγους της Κλυταιμνήστρας. Μοναδική ερμηνεύτρια, στο κέντρο της σκηνής, η Σοφία Χιλλ, σε διάλογο με το νέο μουσικό έργο του Γιώργου Κουμεντάκη. Μινιμαλιστική προσέγγιση, τραγικός λόγος και οι ήχοι του γιαϊλί ταμπούρ, σε ερμηνεία του Ευγένιου Βούλγαρη, και του πιάνου, σε ερμηνεία του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χατζή, παντρεύονται με τις καθηλωτικές φωτογραφίες του πολυβραβευμένου ακτιβιστή φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο. 

 Έρευνα Στέλλα Παπακωνσταντίνου

Βοηθός Σκηνοθέτη Άγγελος Αγγελακόπουλος

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Αντιγόνη Καράλη

Το Τραγούδι της Έντα Γκάμπλερ (The Song of HeddaGabler) σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη έγραψαν ο συνθέτης και ο Γιάννης Χουβαρδάς.

«Κλυταιμνήστρα , μουσική δωματίου για ένα όργανο» των  Κωνσταντίνου Χατζή, Γιώργου Κουμεντάκη, Σοφίας Χιλλ

Mια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών

 

Για μεικτό κοινό

Η είσοδος στο χώρο της παράστασης γίνεται  είτε με  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, είτε με αρνητικό PCR 72 ωρών  ή rapid test 48 ωρών. Οι εισερχόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο). Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και κατά την διάρκεια της παράστασης.

Φωτογραφίες