185

Κομμώτριες

Αρχείο Παίχτηκε από 08/05/2019 έως 30/05/2019
στο 104
Διάρκεια: 85' (χωρίς διάλειμμα)
Δραματουργική επεξεργασία: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνοθέτης: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνογραφία: Κυριακή Τσίτσα
Κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα
Μουσική: Στάθης Ιωάννου
Μουσική σύνθεση: Στάθης Ιωάννου
Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη
Ερμηνεύουν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Αλεξάνδρα Χασάνι

Περιγραφή

Το καινούριο σχέδιο της Μαριτίνας Πάσσαρη και της ομάδας της  ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο 104,   μετά το Πάσχα. Εμπνέεται από ιστορίες του κέντρου της σύγχρονης Αθήνας, τον Χιλιανό συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο, και το συγκρότημα των Rolling Stones.

Περισσότερα

Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

 Μια "σύγχρονη κωμικοτραγωδία"

 Η Υπόθεση

Ένα κομμωτήριο σε μια συνοικία του κέντρου της Αθήνας,  ανάμεσα σε ένα μαγαζί με κινητά, κι ένα γυμναστήριο.  Δύο κομμώτριες  η Αλίνα (η πιο καινούρια) και η Μαίρη (η πιο έμπειρη), που δεν θέλει να έχει σχέσεις με κανέναν. Μια μέρα προσλαμβάνεται στο κομμωτήριο ένα καινούριο κορίτσι με ονειροπόλα μάτια, η Μόνικα. Η τραγική της ιστορία, το αλλόκοτο φέρσιμό της φέρνει κοντά την Αλίνα και την Μαίρη, που δεν χάνουν ευκαιρία πριν, μετά, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, να κουβεντιάζουν, να διηγούνται και να φτιάχνουν ιστορίες, προσπαθώντας να βρουν κοινά σημεία και διαφορές με την μικρή, παράξενη Μόνικα. Η Μαίρη την κατανοεί, η Αλίνα την ανταγωνίζεται. Παίζοντας, πλέκουν έναν ιστό μυστηρίου γύρω από τη ζωή της Μόνικας. Εμπλέκονται και οι ίδιες. Το κορίτσι δεν υποψιάζεται τίποτα, ούτε οι κομμώτριες αντιλαμβάνονται πως η παρουσία της μικρής τις οδηγεί σε δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.  Όσα φαντάζονται κι επινοούν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα ή είναι απλά "κουβέντες κομμωτηρίου"; Όταν η Μόνικα εξαφανίζεται από τη δουλειά, η Αλίνα και η Μαίρη την αναζητούν για να ανακαλύψουν...

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μπαταγιάννη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Αφίσα: Θάνος Κερμίτσης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Παραγωγή: RM light

Για τις προβολές συνεργάστηκαν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Παύλος Πάσσαρης, Άγγελος Παππάς, Αργύρης Θέος, Νίκος Σαββάτης.

Στις προβολές εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Ηλίας Βογιατζιδάκης, Ντίνος Γκελαμέρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου,Τάσος Κορκός.

Φωτογραφίες