907

Κομμώτριες/Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια

Αρχείο Παίχτηκε από 28/09/2019 έως 27/10/2019
στο 104

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 85' (χωρίς διάλειμμα)
Δραματουργική επεξεργασία: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνοθέτης: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνογραφία: Κυριακή Τσίτσα
Κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος(φωτισμοί & κινηματογράφιση)
Μουσική: Στάθης Ιωάννου
Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη
Ερμηνεύουν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Αλεξάνδρα Χασάνι

Περιγραφή

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ανανεωμένη η παράσταση της Μαριτίνας Πάσσαρη: «Κομμώτριες / Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια», στο θέατρο 104, η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο.

Περισσότερα

 Μια "σύγχρονη κωμικοτραγωδία"

Ένα κομμωτήριο σε μια συνοικία του κέντρου της Αθήνας,  ανάμεσα σε ένα μαγαζί με κινητά, κι ένα γυμναστήριο.  Δύο κομμώτριες  η Αλίνα (η πιο καινούρια) και η Μαίρη (η πιο έμπειρη), που δεν θέλει να έχει σχέσεις με κανέναν. Μια μέρα προσλαμβάνεται στο κομμωτήριο ένα καινούριο κορίτσι με ονειροπόλα μάτια, η Μόνικα. Η τραγική της ιστορία, το αλλόκοτο φέρσιμό της φέρνει κοντά την Αλίνα και την Μαίρη, που δεν χάνουν ευκαιρία πριν, μετά, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, να κουβεντιάζουν, να διηγούνται και να φτιάχνουν ιστορίες, προσπαθώντας να βρουν κοινά σημεία και διαφορές με την μικρή, παράξενη Μόνικα. Η Μαίρη την κατανοεί, η Αλίνα την ανταγωνίζεται. Παίζοντας, πλέκουν έναν ιστό μυστηρίου γύρω από τη ζωή της Μόνικας. Εμπλέκονται και οι ίδιες. Το κορίτσι δεν υποψιάζεται τίποτα, ούτε οι κομμώτριες αντιλαμβάνονται πως η παρουσία της μικρής τις οδηγεί σε δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.  Όσα φαντάζονται κι επινοούν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα ή είναι απλά "κουβέντες κομμωτηρίου"; Όταν η Μόνικα εξαφανίζεται από τη δουλειά, η Αλίνα και η Μαίρη την αναζητούν για να ανακαλύψουν...

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Φωτογραφίες: Άγγελος Παππάς, Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Για τις προβολές συνεργάστηκαν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Παύλος Πάσσαρης, Άγγελος Παππάς, Αργύρης Θέος, Νίκος Σαββάτης.

Στις προβολές εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Ηλίας Βογιατζιδάκης, Ντίνος Γκελαμέρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου,Τάσος Κορκός.

Φωτογραφίες

3 ΣΧΟΛΙΑ